Enric Piera: Continuem mobilitzant-nos contra les retallades

El passat dilluns vam iniciar les mobilitzacions ciutadanes a la nostra vila contra les retallades imposades pel govern de la Generalitat i que responen al model que el govern de dretes té dels serveis públics. La primera protesta ha estat pel tancament del CAP de Molins de Rei durant 11 hores, de les 21.00 fins les 8.00 del matí. En els últims 2 anys el CAP ja estava tancat de les 12 de la nit a les 8 del matí però ara estarà tancat en les 3 hores on més urgències s’atenien. Les cròniques periodístiques locals ja s´han fet ressò de l´èxit d’una convocatòria feta en 5 dies, el que demostra que l´indignació popular existeix.

Els propers objectius de la plataforma, tal i com es va recollir a l’assemblea popular el mateix dilluns, són repetir cada dilluns la concentració i marxa al CAP. Aquest dilluns realitzarem una assemblea oberta al finalitzar-la on volem definir clarament les causes, els actors i els culpables d´aquestes retallades, així com les futures accions de la plataforma (com per exemple tancar-nos al CAP, com s’ha fet a altres indrets) o la coordinació amb plataformes d’altres pobles. D´aquesta assemblea ha de sortir un grup de treball que coordini les tasques i desenvolupi aquest full de ruta. Aquestes tres setmanes d´agost ens serviran per preparar les mobilitzacions que molt probablement tindran lloc el setembre en coordinació amb d´altres pobles veïns.

El procés d’involució en els nostres drets respon a un model ideològic i polític molt clar que té com a intenció desballestar el model social europeu amb excuses com “guanyar la confiança dels mercats” que dia rera dia repeteixen els mitjans de comunicació. Fan servir la crisi com a pretext per fer canvis profunds en els serveis públics, com la salut. Mentres les dretes, que responen a interessos neoliberals, retallen despesa social, alliberen de pagar impostos a les persones més riques de Catalunya. No volen un sistema de fiscalitat progresiva i solidària perque no respon als interessos del capitalisme que domina els nostres governants. L´economia al servei dels negocis preval per sobre de la preservació dels drets socials.

L’extrema gravetat de la mesura del govern de dretes deixa sense assistència mèdica urgent als molinencs i molinenques durant 11 hores i va acompanyada d´una retallada en el servei d´ambulàncies. També han tancat plantes d´hospitals i modificaran la llei per permetre que mútues i empreses privades ocupin hospitals públics, que hem pagat amb els nostres impostos, en benefici propi. Per tant, al mateix hospital podria haver malalts de primera i malalts de segona. Donarem resposta clara i contundent a la vulneració del dret universal a la salut dels catalans.

Recomanacions personalitzades