Toni de la Flor: El panorama actual a l’ajuntament a quatre mesos de les properes eleccions municipals

Que trist és el paper del grup majoritari a l’oposició (PSC) quan el que fan a l’apropar-se les eleccions al parlament i les municipals és denunciar el que nosaltres hem anomenat vicis adquirits o males costums del grup majoritari a l’equip de govern (Iniciativa) després de molts anys.

Perquè si dius mitges veritats, també dius mitges mentides. La ciutadania que ho interpreti com vulgui, sempre quedarà el dubte, tot i que en el cas dels comptes municipals, les contractacions i l’informe de l’interventora, la reacció del govern municipal ha estat ràpida, hem trobat a faltar lideratge i resolució per part de la màxima autoritat municipal, l’alcalde.

Crec que un grup municipal, tot i estar a l’oposició, ha de ser col·laborador, d’una manera positiva, per ajudar a tirar endavant el govern de la vila, a part de denunciar el que es creu que s’ha fet malament; i en aquest cas, i donades les coincidències amb les passades eleccions al Parlament de Catalunya i ara amb les properes eleccions municipals del mes de maig, el PSC aprofita la gestió dels comptes municipals per fer campanya en contra dels grups al govern de la vila.

Jo sempre he demanat que cada regidor i grup polític assumeixin la responsabilitat dels seus actes, que no s’apunti els èxits aliens ni carregui la responsabilitat del que s’ha fet malament a tot el govern. En aquest cas qui te la màxima responsabilitat al govern és l’Alcalde, i en  finances el regidor de Serveis Generals; si el funcionament i gestió de les regidories es fes de forma tranversal i transparent, tothom estaria al corrent del que es fa i no hi hauria sorpreses per falta de transparència i blindatge d’algunes d’elles.

La crisi que s’ha produït al grup majoritari del govern municipal (Iniciativa) per la jubilació del regidor Enric Franch, la qual respectem, com a decisió personal, fa mal als ulls i fa pensar que la oposició potser te raó en tot el que diu, i no es així.

La resolució de la substitució del regidor dimissionari, pot ser encara més difícil d’entendre per la ciutadania; i des de ERC de Molins de Rei, demanem que es donin les explicacions oportunes referents a aquest moviment de personal, a quatre mesos de les eleccions municipals, a la vila, i a nosaltres mateixos.

Com a president de la secció local d’ERC i de la seva executiva, he demanat en tres ocasions una entrevista amb l’executiva d’Iniciativa, i en totes hem tingut dificultats per fixar dia i hora, cosa que ens sorprèn i preocupa, ja que després de pactar el govern municipal actual, les executives no ens hem pogut veure cap altre cop per parlar de qualsevol tema que pogués afectar a la vila i al seu bon govern.

Ara i aprofitant l’oferiment del nou president de l’executiva d’Iniciativa, Lluís Carrasco, els emplacem a una trobada urgent perquè ens donin les explicacions que creguin oportunes de com han resolt la crisi i de la gestió que han fet i faran fins a final de mandat, que com ja saben molt bé, el grup de l’Acord Municipal d’ERC està al govern a les verdes i les madures fins al final del mandat per responsabilitat .

Recomanacions personalitzades