La CUP fa una crida a la independència com a “eina de transformació social”

El número 3 a les llistes, Quim Arrufat, i el representant de Bildu, Jonatan Martínez, participen a l’acte central de campanya de la CUP-AE a Molins de Rei. L’esquerra independentista reivindica el “procés de independència” com a eina de “justícia social”. Més de 100 persones assisteixen a l’acte celebrat a la Plaça de la Creu.  

Era la segona vegada que Gené tocava a Molins de Rei // Jose Polo

Era la segona vegada que Gené tocava a Molins de Rei // Jose Polo

Mentre la majoria de partits han escollit recintes tancats per realitzar els actes de campanya a Molins de Rei, la CUP – Alternativa d’Esquerres s’ha mostrat fidel als seus principis realitzant l’acte central de campanya a la vila en una plaça, la de la Creu. Sobre les set de la tarda començava l’esdeveniment amb l’actuació d’un dels referents musicals de l’esquerra independentista, la cantautora Meritxell Gené, qui va tocar una cançó per cada territori dels Països Catalans simbolitzant un dels emblemes de campanya de la formació. Més d’un centenar de persones es van reunir a peu de carrer per donar suport a la tercera formació política amb més votants a Molins de Rei a les passades eleccions municipals, que, per primera vegada, es presenta a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

Independència social 

El número tres de la CUP-AE a les llistes per Barcelona, Quim Arrufat, va fer una reivindicació de la independència dels Països Catalans com a “eina de transformació social”. El regidor a Vilanova i la Geltrú va argumentar que la CUP es presenti a les eleccions del 25 de novembre explicant que “malgrat que les formacions que es diuen independentistes ho han pogut fer, ha estat el poble qui ha lluitat cap a l’autodeterminació” i davant d’això “la CUP és necessària per recordar que la paraula independència, des de la seva formació, també significa més justícia social”. Segons Arrufat “els atacs a les classes treballadores no s’aturaran mentre es realitza el procés d’independència, i nosaltres tampoc”. Amb un to decidit i agressiu, Arrufat va reivindicar els paper dels moviments de transformació social i en especial del 15-M considerant-los “reivindicadors que el model polític i social està esgotat”.

Arrufat va fer un discurs molt contundent a Molins de Rei // Jose Polo

Arrufat va fer un discurs molt contundent a Molins de Rei // Jose Polo

Presència de l’esquerra abertzale 

Durant els actes de la CUP arreu de Catalunya, diferents representats de l’esquerra abertzale han donat suport a la formació independentista. L’acte a Molins de Rei no va ser una excepció amb la presència de Jonatan Martinez, d’Alternatiba Bildu. El basc va expressar que “vivim en un moment de grans agressions a les classes treballadores” i que per això “hem de construir grans moviments socials per lluitar contra les grans elits que estan segrestant la llibertat del poble”. Martínez es va mostrar molt content d’estar a Catalunya i va denunciar “els indults als Mossos d’Esquadra que agredeixen a persones” i les mesures d’austeritat que “no són més que una estafa”.

Municipalisme com a base 

Maymó va ser el primer en fer el seu discurs // Jose Polo

Maymó va ser el primer en fer el seu discurs // Jose Polo

El regidor i portaveu de la CUP a Molins de Rei, Alex Maymó, va començar el seu discurs reivindicant la lluita municipal de la seva formació durant els últims anys enumerant, un a un, tots els moviments on la gent de la CUP Molins de Rei ha participat. “La unitat popular es comença a construir des dels municipis” va explicar. “Volem traslladar tota la lluita feta en els municipis al Parlament de Catalunya per aconseguir que totes les veus arribin el més lluny possible” va argumentar.

Per la seva banda el regidor a Molins i membre del secretariat nacional, Albert Botran, va definir la CUP com  “l’independentisme d’esquerres, l’únic que existia fins fa quatre dies”, marcant perfil propi. “Molts hauran de buscar el nostre nom a la Wikipedia diumenge, però els lluitadors de veritat ja ens coneixen, com el nostre company Enric, multat amb 3.000€ per reivindicar els drets socials.

Botran va basar el seu discurs en el paper històric de l’esquerra independentista i va criticar a CiU afirmant que “qui diu representar la voluntat d’un poble es va quedar el passat 11 de setembre a casa”. La també militant a la vila Mar Miralles va centrar-se en un dels eixos de campanya al seu partit, la lluita antipatriarcal. “Volem acabar amb la jerarquia de l’home per sobre de la dona, els infants, i altres col·lectius sexuals” va exclamar entre la complicitat dels seus.

Recomanacions personalitzades