Denunciats per protestar després de ser acomiadats

Ramón Olivares, antic administrador de l’empresa Euroretractil, denuncia als treballadors que van ser ser acomiadats de la seva empresa en un matí i sense explicacions per “amenaces” produïdes davant del restaurant propietat de la seva dona, El Tast. Mesos després de quedar-se sense feina els treballadors encara no han cobrat cap indemnització. 

Els treballadors van protestar pel seu acomiadament // Facebook.com/ExEuroretractil

Els antics treballadors d’Euroretractil 2000 S.A han estat denunciats per “amenaces continuades” després de manifestar-se durant uns dies a les portes del restaurant El Tast. La denúncia ha estat interposada per un dels antics propietaris i administrador de l’empresa i integrant de les llistes de CiU a les eleccions municipals de 2003, Ramón Olivares, el seu fill, Óscar Olivares, i la seva dona, propietària del restaurant El Tast i número 15 de les llistes de CiU a les últimes eleccions municipals, Neus Pous.

La denúncia, a la qual tingut accés Viu Molins de Rei, parla d’insults i amenaces al davant del restaurant El Tast, situat al carrer Jacint Verdaguer, que “taquen” el nom del negoci i reclama que els denunciats “no puguin apropar-se als denunciants ni als seus llocs de treball o residències particulars” ja que asseguren tenir “por per la seva integritat física”.

Segons Magda Ferrer, una de les antigues treballadores i integrant de les les protestes que es van fer durant les setmanes posteriors al tancament de l’empresa al carrer Jacint Verdaguer, “mai hem agredit a ningú i tampoc hem faltat el respecte”. “Els Mossos d’Esquadra ens deien que estavem actuant correctament durant les protestes” ha explicat Ferrer en declaracions a Viu Molins de Rei.  El judici de faltes es durà a terme el proper divendres 20 d’abril al jutjat d’instrucció de Sant Feliu de Llobregat.

Acomiadats sense indemnització

La plantilla al complet d’Euroretractil va ser acomiadada el passat 10 d’octubre en un matí i sense donar explicacions i, segons els treballadors van explicar en el seu moment a Viu Molins de Rei, el propi Olivares els hi va prometre que cobrarien la indemnització en 48 hores. Sis mesos després els treballadors encara no han cobrat. “Estem pendents del Fons de Garantia Salarial i no sabem quan cobrarem” explica Ferrer resignada.

Els treballadors expliquen que l’empresari molinenc argumenta que la companyia va canviar de propietaris per passar a mans d’Armand Coma, situació que està registrada amb data de 20 de juliol de 2011 en el Boletín Oficial del Registro Mercantil i que segons la denúncia presentada recentment es va produir el 28 de gener de 2012. Ramón Olivares es va justificar davant els treballadors assegurant que ell havia estat un acomiadat més. Tot i això, Olivares s’ha negat a fer declaracions a Viu Molins de Rei.

 • Enric Piera

  O sigui, que l'empresari els enganya, no els vol arreglar els documents per l'atur, i a sobre no poden ni manifestar-se a la porta del seu restaurant…potser no ho feien amb prou IL.LUSIÓ. Aneu votant CiU…

 • una molinenca

  I què vol aquest individu, que a sobre vagin a jalar al restaurant de la seva dona?? surrealista!!!

 • Quin malparit a sobre.

 • Pere

  Es impresionant que a sobre siguin els treballadors acomiadats els denunciats. Carai amb el que fa el personal de CyU i El Tast.

 • Magda

  Hola, sóc una de les treballadores, us dono les gràcies a tots per el vostre suport.

 • Indignat

  Senyor Olivares, en quin segle viu? oi que a vosté li agrada tenir drets? doncs els treballadors també tenim drets, i, si vosté els fa fora, els ha d'indemnitzar i tramitar-los l'atur! Què menys! Són persones que havien complert amb el seu deure de treballar a la seva empresa, no?! Van complir amb el deure i ara vosté els hi nega els drets? Però qui es pensa que és vosté? Evidentment que es queixen, amb tota la raó del món!!! I, a sobre, vosté els denuncia per protestar! Però, de veritat, qui es pensa que és vosté? Tot el meu suport als treballadors! Això és més que indignant!

 • Indignat

  A CIU Molins no li cau la cara de vergonya de tenir gent així a les seves llistes? Han fet alguna declaració al respecte? Ja es veu que aquests de CIU són corruptes a tot arreu, també a Molins!

  • manel

   Sembla molt facil parlar de corruptes amb un colectiu, en podria dir si vostè forma part d'algun partit, escala, associació o si té familiars, la meva pregunta es si en algun dels casos anteriors voste forma part i una persona no fa les coses be, es licit de dir que voste Maria es una corrupte ?
   Si fos el cas, que vostè té proves de la corrupció de tot el colectiu, perquè no ho denuncia ?

   • Maria

    Perquè un membre del col.lectiu sigui corrupte no vol dir que tot el col.lectiu sigui corrupte, evidentment, et dono tota la raó, Manel, però et sóna el Cas Pretòria i els senyors Alavedra i Prenafeta? et sona el Fèlix Millet i les vincluacions del Cas Palau amb la Fundació de CIU? et sona la polèmica del 3%? Et sonen les dues dimissions dels número dos de la Diputació de Barcelona, sospesos de sou i càrrec per corrupció?…

    • manel

     He vist aquest casos com tu als diaris, tambe la trama Gurtel, la trama Filesa, els informes del tripartit,el cas Unio Mallorquina, la trama de les subvencions d'Andalusia, fins i tot la trama Noos, Banesto , Rumasa, fins i tot gent que cobra el PIRMI i no viu a Catalunya, gent que s'ha apropiat de diners de comunitats/associacions, gent que cobraba pensió i feia anys que estavem morts. Hi ha un mecanisques que son la Justicia (encara que a vegades no funcionan prou be) per posar-hi aquesta gent , tant de partits politics, empresaris, banquers,funcionaris perquè en primer lloc retornin els diners i desprès les altres conseqüencies que tinguin, ara be no totes les persones dels colectius son iguals

     • UN CIUTADÀ

      Es veritat que no tothom és igual per formar part d'un col.lectiu, però han estat les forces polítiques de CiU al costat dels treballadors quan ells els hi han demanat?.
      On són els ajuts que l'alcaldable de CiU va oferir per fer reinserció laboral?
      Voleu que us ho digui? no hi han sigut i és més ens han donat l'esquena.
      Traieu vosaltres mateixos les conclusions!!

 • Magda

  Hola a tothom sóc la Magda, del missatge de més amunt, us voldria fer saber que aquesta gent ja fa una mica de temps que no pertany al partit de CIU i que vàrem tindre que signar el acomiadament posant "No Conforme, no recibido" per a poder arreglar els papers de l'atur, sabent que no veuríem els diners.
  Gràcies a déu hem pogut arreglar els papers i cobrar l'atur.

  Gràcies a tothom per el suport ;
  Magda

 • Ja ens explicareu com ha anat el judici. Esperem que quedi en no res, i sobretot que els extreballadors cobrin el que se'ls deu d'una vegada. Molts ànims!

 • UN CIUTADÀ

  Es veritat que no tothom és igual per formar part d'un col.lectiu, però han estat les forces polítiques de CiU al costat dels treballadors quan ells els hi han demanat?.
  On són els ajuts que l'alcaldable de CiU va oferir per fer reinserció laboral?
  Voleu que us ho digui? no hi han sigut i és més ens han donat l'esquena.
  Traieu vosaltres mateixos les conclusions!!

 • Pingback: L'Ajuntament dóna suport als treballadors de l'antiga Printer sense prendre mesures concretes | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Euroretractil dos anys després | Viu Molins de Rei()