Xavi Foj és campió del Dakar 2012

El molinenc ha aconseguit la victòria a la categoria de cotxes de sèrie. El pilot de l’equip Toyota Prisma MPA fa el seu somni realitat després de 22 participacions al Dakar.

Xavi Foj i Jordi Cervantes són campions de la T2 // Equip Toyota Prisma MPA

Xavi Foj ho ha aconseguit: és campió de la categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2012. En el transcurs de les seves 22 participacions en la prova de motor més exigent del món ha passat per moments dolços i amargs però cap com l’arribada a Lima amb l’esperat títol a la butxaca.

El Dakar va començar bé per la parella catalana Foj-Cervantes aconseguint la victòria en una primera etapa no gaire complicada i confirmant el seu domini sobre les dunes volcàniques del Nihuil la jornada després. En un Dakar et pot passar de tot i el soroll d’una peça de recanvi va fer-li perdre el liderat per primera i última vegada al molinenc durant la tercera etapa. La casa del vent va portar la tercera victòria d’etapa però llavors van arribar les jornades més complicades pel pilot de l’equip Toyota Prisma MPA: primer les dunes de Copiapó, que van deixar fora de joc a mitja categoria, van fer-li perdre més temps, després fins i tot les etapes de transició se li van fer massa llargues i, finalment, semblava que la victòria final seria per Mitsuhashi quan Foj va perdre més d’una hora en una etapa inhumana entre Antofagasta i Iquique.

Xavi Foj ha superat a Mitsuhashi tot i que el japonès tenia millor mecànica // Equip Toyota Prisma MPA

Però la constància és un dels elements clau per aconseguir la victòria en una competició com el Dakar. L‘etapa 10 va portar una oportunitat d’or per recuperar el liderat que Foj no va poder aprofitar i les terres dels revolucionaris d’Arequipa van portar la cinquena victòria. Quan semblava que tot estava de cara de Mitsuhashi i que Foj s’hauria de conformar amb la segona posició el miracle és va fer realitat sobre les místiques marques de Nasca on Foj va assegurar-se, a manca de dues jornades, la victòria final a Lima.

L’última etapa exigent va fer patir de valent al molinenc qui va veure com un camió va impactar contra el seu Land Cruiser però ni les circumstancies més complicades han fet enrrere al fill del sheriff que ha rematat la feina en l’última especial de 29 quilòmetres amb una conducció defensiva conservant la mecànica del seu malmès cotxe.

Per Xavi Foj el Dakar 2012 ha estat dels més complicats. “Ens han fet treballar molt, sobretot al Perú, que ha estat inhumà, molt més complicat del que semblava”, ha valorat el molinenc al arribar a Lima on ha rebut la felicitació dels seus rivals. Parlar de constància, superació, paciència i talent és parlar de Xavi Foj. El molinenc ha superat la dictadura del desert fent història de l’esport de Molins de Rei. Tot i que en uns dies tornarà a la seva feina i combatrà la rutina com qualsevol, als deserts d’Argentina, Xile i Perú sempre el recordaran. Ara, Foj és etern.

Recomanacions personalitzades