Foj surt viu de Copiapó

Xavi Foj perd 4 minuts respecte Mitsuhashi en l’etapa més dura del que portem de Dakar. Només queden nou participants en la categoria de cotxes de sèrie. 

Xavi Foj ocupa la posició 30 de la general // Equip Toyota Prisma MPA

Acabar un Dakar amb un cotxe pràcticament de sèrie es tot un mèrit. Prova d’això és que de les més de cinquanta parelles que ho han intentat en aquesta edició 2012 només nou segueixen vives just a l’equador del rally més dur del món. Una lluita contra la dictadura del desert on només sobreviuen els millors.

Un d’aquests herois és el molinenc Xavi Foj. Després de la cancel·lació de la sisena etapa del Dakar per problemes meteorològics Foj i el Toyota Land Cruiser 15o han superat una de les jornades més dures amb inici i final a la ciutat xilena de Copiapó. 419 kilómetres de complicades dunes sota l’atenta mirada dels cims dels Andes encara nevats.

L’etapa ha començat amb dificultats per la parella Foj-Cervantes. Una de les dunes era impossible d’escalar: “Una duna amb molta sorra tova que ens ha estat impossible de superar. Hem intentat pujar de totes les maneres possibles perdent molt de temps, era impossible”.

Però Foj mai es rendeix, és igual la dificultat que tingui al davant. Si no es pot passar per un indret és farà per un altre, el més important és conservar la mecànica “hem fet mitja volta i hem cercat un altre camí per arribar al way point perdent 10 minuts però, com a mínim, no hem fatigat el cotxe”, ha explicat el pilot de l’equip Toyota Prisma MPA després de l’etapa.

Després de superar aquest problema Foj s’ha llançat a l’atac amb una conducció agressiva per tal de mantenir les seves aspiracions de victòria a la categoria de cotxes de sèrie. El molinenc ha sortit viu però ha perdut gairebé 4 minuts i la distància amb el japonès Mitsuhashi ja és de 23 minuts i 1 segon. La victòria està complicada però, si aconsegueix arribar al final, Foj ja té assegurat el podi.

Recomanacions personalitzades