El CN Molins reivindica la seva història en el seu 50è aniversari

Per celebrar la data, el club repassarà la seva història amb la redacció d’un llibre, la preparació d’una exposició fotogràfica i altres activitats. De cara el futur, esperen poder reactivar l’ampliació de les instal·lacions, un projecte aturat per la pandèmia.

Imatge d’arxiu de la piscina municipal // Arxiu CN Molins de Rei

Fa més de mig segle que els molinencs van manifestar el seu desig d’aprendre a nedar i poder remullar-se. Les demandes populars van conduir a la construcció de la piscina i, amb aquesta, a la fundació del Club Natació Molins de Rei, que aquest 2021 celebra el seu 50è aniversari.

Per commemorar la data, el club ha organitzat un seguit d’activitats per esportistes, socis i la resta de la població que començaran aquest més d’octubre i es tancaran la pròxima primavera. De fet, el calendari festiu havia de començar el passat abril, mes en què la piscina va obrir les portes el 1971, i tenir el gruix d’activitats a l’estiu, però una de les onades de la pandèmia va enrederir la celebració.

Concretament, i tal com ha anunciat el club en una presentació a Ca n’Ametller, la piscina municipal acollirà la final de la Copa Catalunya de waterpolo en la primera de les activitats commemoratives. També aquesta tardor, el CN Molins de Rei prepara un monogràfic per recollir la seva història.

Acte de presentació de les activitats pel 50è aniversari del Club Natació // Rut Font

Després de mesos d’aturada, les festivitats es reprendran a l’abril amb un acte institucional on hi participaran representants de la junta del club i del consistori, esportistes i exesportistes, socis i figures històriques de l’entitat. Més tard, es prepararà una jornada festiva per a esportistes i socis anomenada ‘Diada del soci’. L’entitat també farà una jornada de portes obertes per poder visitar les instal·lacions.

Per últim, l’entitat està recopilat fotografies per organitzar una exposició fotogràfica al proper maig que repassi els moments més importants de la història del club. A més, també està recollint informació d’arxiu per escriure un llibre que plasmi els esdeveniments més icònics d’aquest mig segle: la creació i els triomfs dels diferents equips, la introducció de noves disciplines aquàtiques, la construcció de les cobertes, la instal·lació del gimnàs…

“Sense la piscina Molins estaria coix”

“Són 50 anys del club i de la piscina, el que representa el lligam entre el club i la vila”, ha reflexionat Jaume Mas, president de la junta directiva del CN Molins de Rei, durant la presentació dels actes. Per posar èmfasis en aquesta vinculació amb el municipi, el president assegura que l’any 2019 passaven per les instal·lacions unes 900 persones al dia i que, abans de la pandèmia, al voltant del 20% dels molinencs visitava la piscina almenys un cop a l’any. En aquest sentit, Mas assegura que sense el servei que ofereix el club “Molins de Rei estaria coix”.

En línies similars, representants de l’Ajuntament han valorat la importància del CN Molins de Rei per l’esport molinenc. “Segurament, quan fa 50 anys les nostres famílies van apostar per una piscina i per practicar la natació, no eren conscients de la importància d’aquella acció”, ha reflexionat el regidor d’Esports i primer tinent d’alcalde Ramon Sánchez. Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha recordat com, ell mateix, ha viscut en paral·lel a la piscina: “Vaig ser un dels infants que aprenent a nadar a la piscina i després, amb l’atletisme, vaig créixer esportivament al club”.

Les obres, en l’hortizó

Amb la mirada posada al futur, la piscina espera poder continuar el projecte d’ampliació i remodelació de les instal·lacions que va ser aturat per la pandèmia. En el pitjor moment, la piscina va perdre el 40% els seus socis el que ha portat al govern municipal a invertir en l’entitat en diverses ocasions, una mesura que també va despertar crítiques. Actualment, el CN Molins segueix tenint un 30% menys dels socis que tenia abans de la crisi, però asseguren que “comencen a veure la llum”: “Les obres es faran, a mitjà o llarg termini, però tenim la voluntat de fer-les”.

D’esquerra a dreta, Ramon Sánchez, Xavi Paz i Jaume Mas // Rut Font

Des del govern, asseguren que faran costat a l’entitat en les properes inversions. Mentre que Sánchez promet que intentaran “solucionar algunes mancances l’any vinent”, Paz ha repassat la col·laboració entre les dues forces polítiques del govern municipal i el club: “És una qüestió d’eficiència. L’Ajuntament ha de ser humil i cooperar, és la nostra obligació estar allà si hi ha un desequilibri”.

Recomanacions personalitzades