Miquel Puig és nomenat Miquel de l’Any

La Colla dels Miquels ha escollit a un nou Miquel de l’Any, després que l’anterior hagi gaudit de dos anys de regnat a causa de la pandèmia. Enguany, s’han homenatjat també a tres Miquels petits que van néixer a finals del 2019 i durant el 2020, en un acte que per primer cop no s’ha celebrat al carrer de Sant Miquel.

Viu Molins de Rei informa sobre les activitats de la Festa Major 2021. El treball periodístic és possible gràcies a la comunitat de socis i sòcies.

Miquel Puig rebent el bastó i la placa // María Samblás

La Festa dels Miquels ha canviat d’escenari per primera vegada en la història aquest 2021. En un context de Festa Major amb aforaments limitats i encara força restriccions, la mítica festa molinenca no se n’ha lliurat. I és que per primer cop s’ha celebrat al pati de Ca n’Ametller, on aproximadament una cinquantena de persones han pogut presenciar com Miquel Puig era escollit Miquel de l’Any 2021.

Un dels representants de la Colla dels Miquels explicava que Puig havia estat escollit perquè es tracta d’un “afortunat molinenc d’adopció des de fa més de trenta anys integrat a la vila”, a més, va ser durant quinze anys president de l’AMPA del Col·legi Sant Miquel Arcàngel i ha col·laborat amb els Amics del Camell “facilitant el transport amb camions”. Puig també va ser punxadiscos a la discoteca ‘Sunset’ durant la seva joventut, i jugador de bàsquet.

Després d’esmenar els motius pels quals Miquel Puig ha estat escollit Miquel de l’Any, el premiat ha jurat el càrrec i ha rebut el bastó i la placa, que haurà de col·locar a la porta de casa seva. La sobtada pluja del dia de Sant Miquel ha deslluït una mica l’acte, però no ha impedit la seva celebració.

Al finalitzar l’acte, tots els Miquels i Miqueles de Molins de Rei s’han reunit dalt de l’escenari // María Samblás

Un pregó emotiu i reivindicatiu

El Miquel de l’Any 2019, Miquel Ramoneda, que ha gaudit de dos anys de regnat perquè, a causa de la pandèmia, al 2020 no es va celebrar la Festa dels Miquels, ha realitzat tot seguit el pregó que tancava la seva etapa.

Un discurs en el que ha volgut recordar als que ja no hi són, i donar el condol, “en nom de tots els Miquels, a les famílies que han perdut a algun ésser estimat per aquest virus.” També lamentava que la covid “ens ha tret, entre d’altres coses, la vida social; fent-nos aturar la Festa Major i l’estimada Fira de la Candelera“, però que tot i així “hem de celebrar que tornem a tenir Festa Major, amb escenaris als quals no hi estem acostumats, però la tenim“.

Miquel Ramoneda durant la lectura del pregó // María Samblás

Ramoneda també ha estat reivindicatiu en el pregó, parlant d’aquelles persones -sobretot els més joves- a les que els hi costa molt accedir a un habitatge digne i, finalment, ha volgut fer esment al cas de les Llicorelles “on hi tenim una multinacional que ens ha mossegat un bon tros de conreu, canviant una entrada important sobre l’estimat parc de Collserola“.

L’alcalde Xavi Paz ha tancat l’acte afirmant “la il·lusió de recuperar la Festa dels Miquels, malgrat no sigui al lloc habitual.”

Tres nous Miquels petits

Enguany també s’han entregat els reconeixements als nous Miquelets que han nascut a Molins de Rei des que es va celebrar l’última festa al 2019. Tot i que al 2021 encara no ha nascut cap nou Miquel, sí que ho van fer a l’octubre del 2019, al maig del 2020 i al setembre del mateix any. Aquest darrer, Miquel Puiggarí, ha estat anomenat ‘Miquel més petit de l’any’, amb un any de vida.

Enguany s’han homenatjat a tres Miquels petits // María Samblás

Des de la colla dels Miquels han animat a què, en els mesos que resten de 2021, més pares molinencs s’animin a posar-li al seu fill el nom de Miquel.

Recomanacions personalitzades