Molins de Rei, a punt d’arribar al 75% de la població totalment vacunada

El 73,4% dels molinencs ja té la pauta completa de vacunació. Tot i així, el municipi segueix en risc alt de rebrot i ha augmentat la velocitat de propagació del virus en els darrers set dies.

Evolució de la vacunació a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

Les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat -que fan referència al període comprès entre el 30 d’agost i el 5 de setembre- confirmen una setmana més l’augment del nombre de vacunats a Molins de Rei.

En xifres, al municipi ja hi ha un 73,4% de la població amb la pauta completa de vacunació. Cal tenir en compte, però, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat d’una punxada; ja sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és del 66,9%.

El 76,4% de la població té almenys la primera dosi

Actualment, hi ha 20.202 molinencs i molinenques vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 76,4% del total d’habitants de Molins de Rei. I hi ha 17.701 inoculats amb la segona. Els habitants del municipi amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 19.409.

Si s’observen les xifres que mostra el mapa del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), elaborat pel molinenc Toni Sanclement, i que recull dades de vacunació més recents a l’àrea bàsica de Salut de Molins de Rei -que també inclou el Papiol-, la xifra de vacunats amb la primera dosi és de 23.281 persones i de 20.224 amb la segona.

Lleuger augment del risc de rebrot i la velocitat de propagació

Les dades de Salut també mostren que en els set dies que van del 30 d’agost al 5 de setembre, el risc de rebrot ha augmentat 47 punts i se situa en 151. Per tant, segueix sent un risc alt ja que els experts el fixen a partir del centenar.

El que també ha augmentat en la darrera setmana és la velocitat de propagació del virus, l’anomenada Rt, que torna a estar per sobre de l’1 i se situa en 1,58. Aquesta dada, però, no ha deixat de fluctuar en les últimes setmanes, tot i que els epidemiològics consideren que la pandèmia està controlada quan aquest indicador és inferior a 1.

Evolució del risc de rebrot de covid a Molins de Rei // Generalitat de Catalunya

El que més o menys s’ha mantingut és el nombre de nous positius, 13 en comparació als 12 de l’actualització anterior; i la incidència acumulada, que recull el nombre de casos nous que hi hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia.

Actualment és de 49,36 casos per cada 100.000 habitants, quan el ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al control de malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants.

Una sola persona ingressada i cap mort en dues setmanes

Una dada positiva que es pot extreure de tot plegat és que actualment només hi ha una sola persona ingressada a l’hospital per coronavirus. A més, no s’han de lamentar noves morts per la malaltia des de mitjans d’agost. Des que va començar la pandèmia 61 persones han mort a causa de la Covid a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades