El molinenc Joan Amigó jugarà a la Lliga Asobal d’handbol aquesta temporada

El jugador d’handbol de Molins de Rei ha fitxat pel BM Granollers, que milita a la primera categoria d’àmbit estatal. Després de tres temporades al Niça francès, Amigó torna a un equip català.

El molinenc Joan Amigo ha fitxat pel Fraikin Granollers // BM Granollers

El jugador d’handbol de Molins de Rei Joan Amigó defensarà aquesta temporada la samarreta del BM Granollers a la màxima categoria de l’handbol estatal; la lliga Asobal.

El molinenc havia passat les darreres tres temporades al Cavigal Nice de la segona divisió francesa, però al mes de gener va comunicar al club que no seguiria -tenia un any més de contracte opcional, però va decidir no fer-lo efectiu-. El motiu, segons explica en declaracions a Viu Molins de Rei, és que “necessitava un canvi d’aires”.

I és que la pandèmia ha fet reflexionar a Joan Amigó i l’ha portat a pensar que “volia tornar a casa amb la família i els amics”, així que des del primer moment tenia molt clar que volia recalar al Fraikin Granollers, un club català que milita a Lliga Asobal i un dels històrics d’aquest esport. “És un equip molt gran, històric, i que ha aconseguit sempre bons resultats a la lliga. A més, em permetia seguir jugant a un gran nivell, però a prop de casa”.

Tot i que va rebre altres ofertes, el de Molins de Rei va voler esperar la decisió del club del Vallès Oriental i finalment al mes de març el director esportiu va contactar amb ell, i al maig va signar el seu nou contracte.

Tres temporades a França

El molinenc ha passat les tres darreres temporades jugant al Niça francès. Una experiència que l’ha fet créixer a nivell esportiu i també personal. “Era la meva primera experiència jugant professionalment i, a més, fora de casa. Pel que he evolucionat molt com a jugador, però també com a persona.” A França, Amigó ha pogut viure de l’handbol sense haver de compaginar-ho amb altres feines, i a més és un país on aquest esport es viu molt més. La segona divisió té aproximadament el mateix pressupost que la màxima categoria d’aquí.

Tot i que va haver de marxar per avançar en la seva carrera, el de Molins de Rei es va adaptar molt ràpidament: “Tant l’entrenador com el segon tècnic eren espanyols, pel que en termes de joc ens enteníem molt bé. A més, també tenia un parell de companys catalans dins de l’equip, així que des del primer moment va ser una adaptació molt fàcil.”

Format a la pedrera del Barça, però amb passat al Molins de Rei

Joan Amigó va estar onze anys al FC Barcelona abans de marxar al Cavigal Nice. Als catorze anys el va fitxar l’equip blaugrana i, quan tenia divuit, va començar a jugar al segon equip. A més, les darreres dues temporades -en què era el capità- també va estar en dinàmica de primer equip, pel que va poder entrenar amb ells i disputar tres partits, fent així el seu debut a primera.

Abans de tot això, però, va donar les seves primeres passes en l’handbol al Molins de Rei, on va descobrir que li apassionava aquest esport. Allà hi va estar uns sis anys, abans que el Barça es fixés en ell i decidís fitxar-lo.

Des d’aleshores la seva carrera no ha deixat d’evolucionar i ara, militant al BM Granollers, s’haurà d’enfrontar al que ha estat l’equip de la seva vida. “Tenir al Barça com a rival serà un repte molt bonic, perquè eren partits que sempre veia a la televisió i tenir la oportunitat de jugar-los ara és com un somni“.

El molinenc de 28 anys considera que encara pot seguir creixent com a esportista en aquesta nova etapa que se li presenta. “Estic a l’edat més madura com a jugador, però encara vull seguir millorant. Al Granollers hauré de començar de cero i m’hauré de tornar a guanyar els minuts “, sentencia. La lliga començarà a mitjans de setembre, però abans el BM Granollers disputarà la supercopa de Catalunya d’handbol. Així que, en breus, Joan Amigó podrà lluir la seva nova samarreta.

Recomanacions personalitzades