El Molins de Rei CF estudia començar la pretemporada al Ricard Ginebreda

El retard en la remodelació del camp de futbol municipal Josep Raich podria provocar que els equips del Molins de Rei CF hagin de realitzar els primers entrenaments de la temporada al camp de l’Atlètic Incresa. Les obres s’allargaran fins a principis de setembre.

Està previst que en els propers dies s’instal·li la nova gespa // María Samblás

El camp de futbol municipal Josep Raich es troba actualment enmig d’una remodelació que inclou la substitució de la gespa i la modificació de la posició del terreny de joc.

Durant la primavera es van efectuar les actuacions corresponents al camp per fixar els talussos que l’envolten amb l’objectiu de què el terreny de joc sigui més estable i evitar també els despreniments i moviments de terres que en algunes ocasions s’havien experimentat.

El passat 12 de juliol, però, es va iniciar la segona fase de les obres que inclou el desplaçament del terreny de joc dos metres i mig en direcció a la muntanya “amb el propòsit d’alliberar espai a la franja que hi ha entre el terreny de joc i el carrer Esperanto“, segons explica el consistori en una nota de premsa; així com el canvi de la gespa artificial que feia gairebé quinze anys que no es tocava.

L’Ajuntament també assegura en el mateix comunicat que la gespa “és superior en prestacions a l’actual, fruit de diversos avenços tècnics i dissenys de gespes.” A més, s’ha instal·lat una nova base “amortidora” que ajudarà a què “els jugadors i jugadores del Molins de Rei CF puguin jugar en millors condicions.” També es modificarà el sistema de reg del camp, que passarà a ser soterrat.

El retard en les obres afectarà a la pretemporada dels equips

Estava previst que les obres acabessin a finals del mes d’agost perquè els futbolistes del Molins de Rei CF poguessin començar els entrenaments al setembre. Però, degut a diversos inconvenients sorgits en el transcurs de les obres, aquestes s’han endarrerit. El regidor d’esports i primer tinent d’alcalde Ramón Sánchez explica en declaracions a Viu Molins de Rei que“portem una setmana d’endarreriment perquè, estem al mes d’agost, i hem tingut problemes amb el trànsit internacional”. I és que la setmana passada encara no havia arribat la nova gespa per ser instal·lada, però està previst que durant aquesta el camp “canviarà d’aspecte de manera radical”.

Des de l’Ajuntament han parlat amb l’Atlètic Incresa perquè els dos equips comparteixin camp al setembre // María Samblás

Aquest retard provocarà que les obres finalitzin, el més segur, a voltant del 3 de setembre i no pas el 26 d’agost com estava previst. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament ja han començat a parlar amb l’Atlètic Incresa perquè “durant una setmana o quinze dies, hi hagi un equilibri entre els dos clubs de Molins de Rei perquè tots dos puguin començar la seva pràctica esportiva al Ricard Ginebreda”, argumenta Sánchez.

El regidor d’esports també explica que és “una instal·lació municipal que pot ser utilitzada per tots els equips que practiquen el futbol, i no hauria d’haver cap problema en què es combinessin perquè tots dos conjunts entrenin al mateix camp durant una setmana o dos, com a molt.”

La lliga comença un mes més tard, pel que fins a principis d’octubre no s’hauran de disputar partits oficials a cap dels dos estadis municipals. El Molins de Rei jugarà a casa contra el Gornal UD el 3 d’octubre; mentre que l’Atlètic Incresa s’estrenarà també a Molins de Rei el mateix dia davant el Penya Barcelonista Sant Vicenç dels Horts.

Recomanacions personalitzades