Entra en funcionament el mòdul extern del CAP que ha d’atendre consultes de Covid-19

El departament de Salut ha posat en marxa aquesta setmana el mòdul extern que es va comprometre a instal·lar a tocar del CAP per atendre consultes relacionades amb la Covid-19.

El mòdul consta de 45 metres quadrats // María Samblás

El CAP La Granja disposa des d’aquesta setmana d’una nova zona per atendre consultes relacionades amb la Covid-19. És un mòdul extern de 45 metres quadrats situat al costat de l’equipament que servirà sobretot per a fer-hi proves PCR. L’objectiu és que el CAP pugui garantir millor els circuits dobles d’atenció que ja té actius i no barrejar pacients.

L’interior del mòdul compta amb una consulta respiratòria, amb dos punts per fer-hi proves PCR i amb un espai d’atenció al pacient. A fora, hi ha una zona d’espera i una rampa d’accés.

L’activació del mòdul arriba en plena cinquena onada i en unes setmanes clau per a l’atenció primària, com va reconèixer la mateixa directora del CAP, Mais Khouli, fa uns dies a Viu Molins de Rei, on va fer una crida a la responsabilitat per no arribar al col·lapse.

El mòdul servirà per vacunar i fer proves PCR

De fet, Khouli ha explicat a aquest mitjà que les funcions del mòdul aniran canviant en funció de les necessitats que s’originin. Per exemple, ara el nou espai servirà sobretot per fer-hi proves PCR, però també per acollir gestors Covid-19 i fer-hi vacunacions, que es faran en horaris diferents per no barrejar pacients sans amb altres que puguin tenir el virus.

“El mòdul és un espai que fa temps que reclamàvem i que ens anirà molt bé perquè necessitàvem una zona extra”, destaca Khouli, que espera que Salut mantingui el mòdul més enllà de la pandèmia.

La directora del CAP La Granja creu que el nou espai també pot ser útil per a la vacunació de la grip i també per a fer-hi activitats comunitàries, tot i que també admet que esperaven que arribés abans.

Salut preveia obrir-lo entre maig i juny

De fet, tal com ja va explicar Viu Molins de Rei fa uns mesos, la previsió inicial del departament de Salut era que el mòdul entrés en funcionament entre els mesos de maig i juny, però no ha estat fins aquest dilluns que el dispositiu s’ha posat en marxa. Tot i així, cal dir que ja feia tres setmanes que estava instal·lat.

I és que ja fa temps que mòduls d’aquest tipus funcionen a diverses poblacions catalanes. Per exemple, a la regió metropolitana sud ja n’hi ha a l’Hospitalet de Llobregat, a Begues i a Esplugues de Llobregat.

La instal·lació del mòdul té un cost d’uns 70.000 euros i forma part del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària del departament de Salut, que durant l’any ha previst obrir 120 espais d’aquest tipus a tot el territori, 18 d’aquests a la regió metropolitana sud, on pertany Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades