El CAP La Granja fa una crida a la responsabilitat per no arribar al col·lapse

La directora del CAP, Mais Khouli, explica que de moment no han arribat al col·lapse perquè s’han pogut adaptar ràpidament a la nova onada, tot i que demana precaució i cura perquè els propers dies seran clau perquè molts professionals són a punt d’agafar vacances.

El CAP La Granja atén pacients de Molins de Rei i del Papiol // Jose Polo

El CAP La Granja no està col·lapsat davant la cinquena onada de la pandèmia. Així ho explica Mais Khouli, la directora de l’equipament, que creu que la plantilla s’ha pogut adaptar ràpidament a la situació, ja que ha seguit amb els protocols que ja tenia en els moments més crus de la pandèmia: l’atenció telefònica per als casos menys urgents i la presencial per als que corren més pressa.

La clau per no arribar a la saturació també ha estat mantenir dos circuits d’atenció diferenciats: un per als pacients amb Covid-19 o sospitosos de tenir-lo, i un altre per a la resta. Segons Khouli, això ha evitat que el CAP es col·lapsés arran de l’augment de contagis que hi hagut al municipi i al conjunt de Catalunya. Tot i així, l’especialista també fa una crida a la responsabilitat.

Khouli admet que són “uns dies clau”, sobretot perquè a l’augment de contagis cal sumar-li el fet que molts professionals de l’atenció primària són a punt d’agafar vacances. Amb tot, això fa que als CAP hi hagi menys personal disponible, tot i que s’insteix que l’atenció mèdica està garantida. De fet, l’especialista explica que hi ha professionals que fins i tot s’han ofert a posposar les seves vacances per atendre la nova onada.

A l’espera de nous protocols

Des del departament de Salut també preparen uns nous protocols d’atenció per afrontar la situació de forma òptima. De fet, en els propers dies també està previst que la conselleria posi finalment en marxa el mòdul extern que va prometre instal·lar al CAP per atendre consultes relacionades amb la Covid-19.

Tot i això, Khouli insisteix que la clau és mantenir la precaució i la cura. Per això, la directora del CAP La Granja recomana portar mascareta i seguir totes les indicacions sanitàries, fins i tot a les persones vacunades.

De fet, recorda que els qui tenen la pauta completa també es poden contagiar i anima a vacunar-se per poder ampliar la protecció davant el virus: “Hem de continuar fent les coses bé, és la millor garantia per reprendre la nostra vida amb normalitat”, conclou.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades