El meu primer contracte, un projecte per a créixer i fer créixer

Aquesta setmana comença la primera edició d’un nou projecte de l’Ajuntament de Molins de Rei que hem anomenat “El meu primer contracte”, liderat de manera transversal per la Regidoria de Joventut i la Regidoria d’Ocupació i en el qual participen altres departaments de l’Ajuntament.

Les dades d’atur juvenil al nostre país són dramàtiques: un 37,7 % de joves menors de 25 anys estan a l’atur. La Unió Europea alerta Espanya d’aquestes xifres i fa anys que està finançant programes d’ocupació juvenil com el programa de Garantia Juvenil, en el qual any rere any participa l’Ajuntament.

Ara bé, calen més esforços i des de les administracions publiquem hem d’actuar. Per això, des de Molins de Rei volem posar el nostre gra de sorra, mobilitzant-nos a nivell municipal per tal de facilitar als nostres joves l’entrada al món laboral.

Aquest és l’objectiu: contribuir oferint una primera experiència laboral. Des de fa alguns anys l’Ajuntament de Molins de Rei acull experiències de joves en pràctiques i joves de formació dual, amb convenis amb l’institut Bernat el Ferrer de la nostra vila o l’institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts.

Ara és el moment de fer un pas més contractant joves que no hagin tingut cap experiència, ajudant-los a iniciar la seva vida laboral i, si es dona el cas, a finançar la matricula o els estudis del proper curs. Per això, destinem 35.000 euros a contractar 16 joves sense experiència perquè treballin a diferents departaments de l’Ajuntament durant el mes de juliol. Joves d’entre 18 i 25 anys, empadronats a la vila i que tinguin com a mínim acabats els estudis d’ESO.

Hem encetat aquest projecte amb il·lusió i amb la voluntat que el gra de sorra sigui el primer pas d’un camí vers l’ocupació o el retorn al sistema educatiu de 16 joves de la nostra vila.

És una iniciativa que neix amb la voluntat de créixer i de fer créixer els nostres joves i que hem de celebrar que ha tingut una molt bona rebuda per part de la població, amb més de 180 inscripcions.

Ainoa García, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei
Àlex Herrero, regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades