Vacunen un dels primers molinencs que va tenir la Covid-19

El molinenc Salvador Prat, que es va contagiar de la Covid-19 quan no feia ni una setmana que havia començat el confinament domiciliari de l’any passat, ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. Prat va estar ingressat a l’hospital durant dues setmanes i va superar la malaltia “de miracle”.

En Salvador Prat va rebre la primera dosi de la vacuna divendres a Igualada // Cedida
Viu Molins de Rei és possible gràcies al suport econòmic dels seus socis i sòcies.

En Salvador Prat va ser un dels primers molinencs a patir la Covid-19: va començar a tenir símptomes quan no feia ni una setmana que s’havia decretat el confinament domiciliari i va haver d’estar 15 dies ingressat amb tota mena de respiradors per sortir-se’n. De fet, en una entrevista a Viu Molins de Rei va explicar que havia superat la Covid-19 “de miracle”.

Fins ara, però, en Salvador no havia rebut cap dosi de la vacuna. En tenir 69 anys havia quedat fora dels col·lectius prioritzats i no havia pogut accedir a cap campanya de vacunació. La situació, però, va canviar fa uns dies. La Generalitat va anunciar a mitjans d’abril que començaria a vacunar la població de 65 a 69 anys i, al cap de poc, li va arribar un missatge convidant-lo a demanar hora per vacunar-se.

El dia escollit va ser divendres passat i el lloc: Igualada. Més d’un any després d’haver patit la Covid-19, en Salvador tenia la primera dosi de la vacuna que tant havia esperat. “Va ser una satisfacció molt gran perquè em vaig quedar tranquil, tant jo com els del meu entorn”, explica a Viu Molins de Rei.

Sap que la vacuna no evitarà que pugui contraure la Covid-19 de nou, però sí que pugui acabar hospitalitzat per culpa del virus: “Psicològicament és un alleugeriment”, diu Prat, que un dia després de la vacuna va tenir una mica de febre i malestar com a efectes secundaris, però que ara es troba en plena forma i només té el braç adolorit per la punxada.

El molinenc, a qui el van vacunar amb Pfizer, explica que va prendre un paracetamol –tal com li havia recomanat que fes en cas de tenir malestar la infermera que el va vacunar– i que després ja es va trobar millor.

L’odissea de trobar lloc per vacunar-se

Tot i així, trobar lloc per vacunar-se no va ser tan fàcil com creia. En posar-se al web, en Salvador va veure que tots els espais habilitats a la comarca ja estaven ocupats i que l’únic lloc lliure més proper era la Fira de Barcelona. Per temor a les massificacions, però, va preferir esperar i finalment va acabar anant fins a Igualada. A la seva dona li va passar el mateix i, segons diu, va haver d’anar a Vilafranca del Penedès.

El seu cas no és l’únic. El molinenc explica que coneix gent que hagut de fer autèntics tours per Catalunya per vacunar-se: “Un matrimoni va haver d’anar a Tremp i un altre a Viella”.

Per això, creu que s’hauria de vetllar perquè hi haguessin més espais de vacunació disponibles, així com tenir en compte que hi ha persones grans que no dominen Internet. “Hi ha gent que no sap com funciona això de demanar cita, va al CAP a preguntar-ho i li diuen que ja li enviaran un missatge que no arriba”, lamenta el Salvador, que creu que s’haurien d’agilitzar més les gestions.

De fet, Prat hagués agraït poder-se vacunar a la Federació Obrera, com van fer 700 persones fa uns dies d’entre 70 i 79 anys. En principi, es van prioritzar les 700 persones de més edat d’entre els 2.300 molinencs que hi ha en aquesta franja, tot i que Prat diu que coneix gent que complia els requisits però que encara no ha rebut cap trucada.

Això sí, Prat demana que tothom qui tingui la possibilitat de vacunar-se, ho faci: “Ens hem de vacunar, és una qüestió de solidaritat i l’única via per sortir d’aquest malson”.

Salvador Prat, una de les històries protagonistes de l’Anuari 2020

La història d’en Salvador és una de les protagonistes de l’Anuari 2020, on Prat explica el calvari que va viure arran de la Covid-19. De fet, per Sant Jordi, pocs dies abans que el vacunessin, des de Viu Molins de Rei vam tornar a parlar amb ell per presentar l’Anuari i saber com es trobava.

Gravació: Anna Massana i David Guerrero

S’hi t’ha agradat aquesta història, fes-te soci de Viu Molins de Rei i ajuda a explicar-les.

Contingut relacionat:

Recomanacions personalitzades