Els molinencs Sildàvia obren un Verkami per finançar un projecte de rock en català

Artistes de Molins de Rei han format un grup anomenat Sildàvia que busca finançament per llançar el seu tema debut: El capvespre dels Déus. De moment, ja han recollit més de 3.100 euros i els queden dues setmanes per aconseguir els 5.000 necessaris.

Gerard Capdevila al centre amb la resta de components de Sildàvia // Cedida

Fer un nou projecte de rock en català que tingui segell molinenc. Aquesta és la intenció del músic i compositor local Gerard Capdevila, que fa temps que tenia en ment la creació d’un projecte musical de caràcter personal que cultivés un estil de rock “molt eclèctic”.

En una entrevista a Viu Molins de Rei, Capdevila explica que volia fer un projecte de música més progressiva, amb punts de pop rock i també de música independent, però que sobretot tingués com a base el rock en català.

També tenia clar que el títol havia de tenir relació amb una de les seves grans passions: Tintín. Per això, el projecte s’anomena Sildàvia, un dels països imaginaris que el personatge belga visita en les seves aventures.

Projecte en clau local

“Sildàvia és un terme que té una dimensió universal, ja que podria ser qualsevol lloc, i al mateix temps, en ser qualsevol món possible, convida a l’evasió”, detalla Capdevila, que creu que la música ha de conduir justament cap a “altres mons”.

El molinenc també volia que els companys de viatge fossin músics molinencs com Enric Bergadà, a la bateria i la percussió; Oriol Cortadelles, fent-se càrrec del teclat i dels sintetitzadors; David Murillo, a les guitarres; i Carlos Rivero, al baix.

Campanya de micromecenatge per finançar el primer disc

De fet, el projecte ja ha començat a caminar des de fa un temps i ja tenen un primer disc gravat, El capvespre del Déus, que volen presentar oficialment a l’octubre en un espai teatral del municipi i que ara estan acabant d’editar amb “cura i delicadesa”.

Segons el músic, és un disc que interpel·la i que fa referència a “un canvi de cicle i a una regeneració”. De fet, és un projecte que van gestar abans de la pandèmia, però que s’han trobat que “ara pren més sentit que mai”.

Els falta, però, finançament per poder fer-lo realitat: “Volem fer una doble edició en vinil cuidada tenint en compte que ara aquest format torna a estar en auge”, diu Capdevila.

Per això, des de Sildàvia han obert una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per poder finançar la producció, l’edició i la distribució del seu disc debut. Els calen 5.000 euros per poder-ho fer realitat i, de moment, ja n’han recollit 3.100 euros gràcies a persones que han decidit aportar el seu granet de sorra.

Totes les persones que financin el projecte rebran recompenses que van des d’entrades preferents a la presentació del disc fins a edicions especials. Els qui visiten la pàgina de Verkami també es trobaran amb algun avançament dels 17 temes que conformen el disc.

“Estem molt agraïts per tot el suport rebut i ens encantaria poder arribar a la xifra que ens cal”, desitja Capdevila, que recorda que els queden dues setmanes per acabar la campanya.

Recomanacions personalitzades