Impuls municipal a la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament destina 147.000 euros a rehabilitar habitatges. És la quantitat més alta des de fa 15 anys. Són treballs destinats a augmentar l’eficiència energètica, instal·lar ascensors o fer obres a les façanes, per exemple.

Un dels edificis amb subvenció per rehabilitar-se situat al barri del Canal // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha destinat 147.000 euros a rehabilitar habitatges i edificis del municipi. Es tracta de la convocatòria de subvencions per aquest concepte millor dotada des de fa 15 anys, segons ha afirmat l’alcalde, Xavi Paz, en roda de premsa.

Els 147.000 euros s’han destinat als projectes de 20 comunitats de veïns repartides per tot Molins de Rei. Són la totalitat de les que es van presentar a la subvenció. En comparació amb les anteriors convocatòries, la del 2019 fa un important pas endavant. El 2018 es quedava en 35.000 euros, igual que el 2017. I el 2016 el pressupost només era de 20.000.

Els ajuts públics sumen el 30% de les reformes

Són treballs destinats a augmentar l’eficiència energètica, instal·lar ascensors, suprimir barreres arquitectòniques o fer obres estructurals a les escales o a les façanes. Segons les xifres de l’alcalde, en general, el percentatge que cobreix la subvenció arriba al 30% del total de les reformes.

Fins i tot, en algunes ocasions, el supera. En aquest sentit, en comparació amb els resultats del 2018, les obres estructurals de les escales han passat de tenir una subvenció del 20% de la despesa total, amb un topall de 5.000 euros, a un 50%, amb 10.000 euros de límit.

L’Ajuntament negocia parcel·les per fer lloguer assequible

Paz també ha anunciat que l’Ajuntament està en converses amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per estudiar diverses parcel·les públiques que l’administració local voldria fer viables per oferir habitatge de lloguer assequible. De moment, l’Ajuntament pensa en dues parcel·les del barri de les Guardioles i en la parcel·la de la plaça de la Llibertat.

El socialista ha posat en valor que “per primera vegada, els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) contenen diners per consolidar i fer viables polítiques públiques de l’habitatge”. En aquest sentit, l’AMB rebrà 5,4 milions d’euros per adquirir 20.000 habitatges i convertir-los en opcions de lloguer assequible.

A mig any d’entregar pisos de la segona promoció del nou barri de Molins de Rei

La primera de les promocions del nou barri de les Guardioles, la de la Llar d’Unió, ja està entregada i amb la majoria dels veïns residint. Aquesta segona promoció, a càrrec de l’IMPSOL, organisme depenent de l’AMB, es divideix en dues fases.

La primera fase està pràcticament enllestida: els pisos s’entregaran, segons les previsions del primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, entre els mesos de juny i juliol de 2021. La segona fase, que constarà de 61 habitatges, encara no ha començat. Però la previsió és que pugui ser una realitat entre el segon i tercer trimestre de 2022.

La primera fase de la promoció de l’IMPSOL tindrà 56 pisos: 36 seran habitatges en règim concertat i 16 general. Quatre se’ls quedarà l’Ajuntament per a situacions d’emergència social.

Els pisos rondaran entre els 139.000 i els 254.000 euros (Iva no inclòs). “És difícil trobar un pis a Molins per aquest preu”, ha afirmat Sánchez. L’oposició al govern municipal ha criticat durament els preus d’aquests habitatges públics perquè els considera excessius.

Els dos edificis de la primera fase de la segona promoció de les Guardioles // Irene Juárez

Els 16 pisos de règim general, aniran destinats per a una persona amb mobilitat reduïda i necessitat d’un habitatge adaptat, cinc famílies monoparentals, cinc persones amb discapacitat igual o superior al 33%, tres persones de 30 o menors de 30 anys i dues persones amb edats iguals o superiors a 65 anys.

Recomanacions personalitzades