La virtualitat marca els actes del 25N a Molins de Rei

El municipi viu des de la setmana passada diferents actes que commemoren el 25N, el Dia internacional per l’erradicació de la violència masclista contra dones i nenes. Tant partits polítics com entitats han organitzat xerrades, presentacions de llibres i tallers.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, durant una xerrada telemàtica amb motiu del 25N // Captura de pantalla

La pandèmia ha capgirat també els actes previstos a Molins de Rei per commemorar el 25N, el Dia internacional per l’erradicació de la violència masclista contra dones i nenes. Des de la setmana passada, partits polítics i entitats organitzen diferents actes per celebrar aquesta jornada de lluita, però la Covid-19 ha fet que la majoria d’ells hagin de ser virtuals.

Per exemple, el manifest institucional del 25N d’aquest any, que es llegirà aquest dimecres, es podrà seguir a través de les xarxes socials i del web de l’Ajuntament. Durant el matí, també es podrà assistir telemàticament a una xerrada sobre emprenedoria adreçada a empresaris a càrrec de la coach Susanna Artó, que es retransmetrà a partir de les 10h a través d’un enllaç de la plataforma Zoom. Les persones interessades s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari.

A més, els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Lluís de Requesens rebran una formació en línia sobre violències masclistes, que la setmana vinent també es farà a altres alumnes de 3r d’ESO de la resta de centres educatius del municipi i que també rebran part dels estudiants del Centre de Formació de Persones Adultes Rafael Farré.

Els actes seguiran divendres amb una hora del conte -també telemàtica- que arrencarà a les 17.30h al canal de YouTube de la Biblioteca i que servirà per donar a conèixer el conte ‘Jo vaig amb mi’, de Gina Clotet. El mateix divendres a la tarda, a partir de les sis, el PSC també organitzarà la presentació del llibre ‘Amor sostenible’, de la psicòloga especialitzada en violència masclista Marisol Rojas.

Presentació del llibre ‘Imbatibles’

De fet, Molins de Rei ja porta una setmana acollint xerrades i presentacions de llibres telemàtiques amb motiu del 25N. Per exemple, dimecres passat es va presentar virtualment ‘Imbatibles: La edad de las mujeres’, un llibre coral escrit per Maria Rosa Benedicto, Sara Berbel, Maribel Cárdenas, Estrella Montolio i Ester Pujol. La presentació es pot recuperar a través d’aquest enllaç.

ERC Molins també va organitzar dijous passat una xerrada telemàtica titulada ‘Les dones volem ser lliures, no valentes’, a càrrec de la vicesecretària general de dones d’ERC i diputada al Parlament, Raquel Sans, i de Beatriu Masià, presidenta de la cooperativa Tamaia Viure Sense Violència.

L’únic acte presencial fet fins ara amb motiu del 25N ha estat el convocat per Les Heures i Molins Feminista, que diumenge van organitzar a la plaça de la Creu –també batejada com a plaça de les Dones– una cadena humana en contra de les violències masclistes.

Recomanacions personalitzades