Cadena humana en contra de les violències masclistes

Els col·lectius feministes de Molins de Rei han organitzat una cadena humana amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. En la lectura del manifest, les assemblees han destacat com el confinament ha agreujat la situació de les dones que en pateixen.

La concentració s’ha desenvolupat durant el matí de diumenge // Les Heures

Molins de Rei rebutja un cop més la violència masclista. Durant el matí de diumenge, al voltant d’un centenar de persones han fet una cadena humana a la plaça de la Creu -també coneguda com a plaça de les Dones- per denunciar les diferents expressions de la violència masclista.

Encerclant la plaça, els grups de dones del municipi, Les Heures i Molins Feminista, han organitzat la concentració sota el lema ‘25N ens volem vives, lliures i combatives’ en marc del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Els manifestants han encerclat la plaça agafant cadascú la punta d’un mocador lila. A més, durant la concentració s’han llegit dos poemes, un de Maria Marcel Marçal i l’altre de Sylvia Plath, per reivindicar les “predecessores”, segons explica Antonia Castellana, membre de Les Heures, a Viu Molins de Rei.

Un dels cartells utilitzat durant la manifestació // Les Heures

També s’han cridat càntics com ‘Ens toquen a una ens toquen a totes’ o ‘Ens volem vives’. L’organització ha lluït cartells amb missatges com ‘El teu silenci mata, no siguis còmplice’.

Un fenomen estructural

Durant la lectura del manifest, que s’ha redactat conjuntament amb altres col·lectius feministes del Baix Llobregat, portaveus de les assemblees del municipi han posat en relleu com el confinament ha agreujat la situació de dones que pateixen violència masclista.

“La crisi sanitària, econòmica i social ha empitjorat els efectes més devastadors en les vides de les dones i les criatures”, han llegit. Per últim, han demanat que, de la mateixa manera que volen “derrotar el virus”, és necessari “combatre totes les formes de violències masclistes”.

Les Heures i Molins Feminista defensen que les agressions masclistes són el resultat d’un “entramat de violència estructural” fruit del sistema “capitalista, capacitista i cisheteropatriarcal”. Per aquest motiu, denuncien que les institucions en són “còmplices i perpetuadors”.

El grup de dones Molins Feminista, s’ha coordinat amb altres assemblees de la comarca per organitzar més activitats en el marc del 25 de novembre.

Recomanacions personalitzades