Molins de Rei analitzarà l’impacte dels Tres Tombs en el benestar animal

Era una petició recurrent de la plataforma animalista Molins de Rei ¿Serás su voz? que s’ha aprovat al ple municipal d’aquest setembre de forma unànime. El municipi tindrà una comissió que analitzarà la incidència de la festivitat en la salut dels animals.

L’associació animalista vol provar el maltractament animal durant els Tres Tombs // Molins de Rei ¿Serás Su Voz?

Molins de Rei tindrà una comissió de seguiment dels Tres Tombs que avaluarà l’impacte de la festa en el benestar dels animals. Així ho aprovat per unanimitat el ple municipal de setembre, que ha debatut la qüestió a instàncies d’una petició que la CUP ha presentat en nom de la plataforma animalista Molins de Rei ¿Serás su voz?.

Presidida per l’alcalde i amb el regidor de Medi Natural com a vicepresident, la nova comissió de seguiment es reunirà cada tres mesos i estarà integrada per totes les formacions polítiques del consistori.

També hi seran l’entitat animalista Molins de Rei ¿Serás su voz? i el col·lectiu dels Tres Tombs, a banda de tècnics municipals que tinguin relació amb l’organització de la festa i d’altres entitats locals a qui també els preocupi el benestar dels animals.

La creació de la comissió ha obtingut l’aval de tot el plenari. El mateix alcalde, Xavi Paz, s’ha encarregat de llegir al ple una proposició d’alcaldia acordada per tots els grups polítics del consistori en què s’han establert els principis rectors del grup de seguiment.

En paraules del regidor de la CUP Carles Ros, la intenció és que la comissió sigui “un espai de debat serè i transversal en què es pugui seguir treballant el benestar dels animals”.

El ple municipal de setembre ha aprovat la creació de la comisssió per unanimitat // Roger Cuartielles

Debat sobre els Tres Tombs

En els últims anys el debat sobre el tractament animal a la festa dels Tres Tombs ha anat in crescendo a Molins de Rei. Fins i tot, l’anterior govern municipal va apostar per canviar el recorregut de la celebració i suprimir trams com la pujada de l’Església per evitar el patiment dels animals. El nou govern, però, va tornar a incorporar el tram al recorregut.

Per això, fa temps que la festa dels Tres Tombs és un dels cavalls de batalla de la plataforma animalista Molins de Rei ¿Serás su voz?, que juntament amb entitats com FAADA s’han encarregat de documentar el patiment i dolor que asseguren que experimenten els animals que participen en aquestes celebracions.

De fet, un dels desitjos de la plataforma animalista local és que la nova comissió també serveixi per continuar aquest treball de camp i elaborar estudis científics que provin “els efectes negatius de l’esdeveniment en la salut dels animals”.

Recomanacions personalitzades