Els Diables de l’Agrupa acusen l’Ajuntament de fer “favoritismes” entre entitats durant la Festa Major

La colla, que enguany ha fet 30 anys, critica que el consistori els tallés les ales a l’hora de programar activitats per la Festa Major i al mateix temps permetés a altres col·lectius llançar pirotècnia, fer esdeveniments amb foc i cercaviles. El consistori nega que hi hagi favoritismes.

Imatge d’arxiu d’un correfoc dels Diables a la Festa Major de Sant Miquel 2018 // Viu Molins de Rei

Els Diables de Molins de Rei l’Agrupa se senten menyspreats per l’Ajuntament. La colla molinenca, que enguany ha fet 30 anys, critica que el consistori els desaconsellés fer determinats actes com un correfoc adaptat durant la Festa Major i que al mateix temps permetés activitats de foc i cercaviles a altres col·lectius de cultura popular del municipi.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el cap de colla de l’entitat, Marc Fernàndez, ha explicat que abans de donar el tret de sortida a les dues setmanes de festa grossa van fer “una proposta de mínims a l’Ajuntament per poder mantenir la filosofia del divendres de Festa Major”.

Per exemple, van proposar llençar quatre petards i una traca al carrer de l’Agrupa i fer correfocs petits als barris amb delimitacions per evitar les aglomeracions i les concentracions de gent. Però, segons diu, el consistori els va tallar les ales.

“Nosaltres ho vam entendre per la situació de pandèmia i vam voler ser legals, però ara ens sorprèn veure que s’hagi permès fer activitats de foc i cercaviles a altres entitats”, critica Fernàndez en al·lusió a alguns actes amb pirotècnica i de cultura popular que s’han celebrat durant la Festa Major.

La colla no amaga que des de fa anys se sent menystinguda per part de l’Ajuntament, a qui acusa de tenir “favoritismes” amb determinades entitats molinenques. De fet, la llista de greuges és llarga i té en el punt de mira qüestions com les subvencions o el pressupost que reben: “Sempre ens donen menys recursos que a la resta”, lamenten.

Per això, la colla exigeix respecte per part del consistori. “Hem fet 30 anys d’història i mereixem el mateix tracte que la resta, o tots o ningú”, sentencien els Diables, que també defensen la cultura popular segura en temps de pandèmia.

Ainoa Garcia: “Els acords no han estat respectats per una entitat”

La regidora de Cultura, Ainoa Garcia, ha assegurat en converses amb el Viu Molins de Rei que l’Ajuntament ofereix “a totes les entitats el mateix tracte i les mateixes oportunitats”.

Explica que “en els mesos previs a la Festa Major s’ha treballat conjuntament amb les entitats per arribar a acords de com desenvolupar les diferents activitats” i que s’han anat “acceptant les propostes” d’aquestes.

Tanmateix, reconeix: “És cert que aquests acords no han estat respectats per una entitat la qual ja ha demanat disculpes públicament i a la que l’Ajuntament ha interpel·lat”.

Recomanacions personalitzades