Els Amics del Camell sorprenen amb tambors i pirotècnia per celebrar les prematines

L’entitat ha sortit a les sis de la matinada, la tradicional hora de les matines del Camell, per llençar coets i fer una petita cercavila de timbalers, tot i que la bèstia de foc no ha sortit. Alguns veïns del Centre Vila han rebut l’espectacle des dels balcons i els portals.

El recorregut de les prematines ha començat a la plaça de l’Ajuntament // Amics del Camell

Ni una pandèmia ha impedit que el Camell fes una aparició durant el dia de Sant Miquel. De matinada els Amics del Camell han sorprès al municipi amb les prematines del Camell, acompanyats de traques, coets i tambors. Sense el Camell però amb el mateix esperit festiu, l’entitat ha preparat una cercavila.

Els Amics del Camell han seguit un breu recorregut que imita el que fan els timbalers cada any durant les prematines. Han començat a la plaça de l’Ajuntament, anant al passeig del Terraplè pel carrer Molí. Del Terraplè han baixat pel carrer Rubió i Ors i han seguit cap a la dreta fins a la plaça de la Creu. Per últim, han pujat pel carrer Major per arribar al carrer Sant Miquel i acabar la cercavila a Ca n’Ametller, la casa del Camell.

Un despertar sorpresa

Ver esta publicación en Instagram

Molinenques i molinencs: com sabeu és tradició que el dia de Sant Miquel el Camell surti per les matines després de la nit de l’empalmada. Enguany no ha estat possible però hem volgut seguir celebrant les pre-matines per no perdre el so i la olor de la pólvora i poder despertar-vos un any més. Esperem que us hagi fet posar la pell de gallina igual que a nosaltres i que la Festa Major’21 poguem fer unes matines al 100%. Només ens resta aclarir que l’ajuntament n’estava assabentat del llançament de pirotècnia però no del cercavila dels timbalers. Va ser una decisió presa ahir a última hora adoptant les distàncies i normes de seguretat establertes. Bon Sant Miquel i VISCA EL CAMELL!! 🔥🔥🔥🔥🔥

Una publicación compartida de CamellMolins (@camellmolins) el

Segons fonts de l’entitat, han decidit organitzat l’acte a últim moment i ho han notificat a la Guàrdia Urbana, que ha seguit la cercavila. “No podia ser que un 29 de setembre no hi hagués soroll a les 6 de la matinada”, explica el vicepresident dels Amics del Camell, Agustí Carod, a Viu Molins de Rei. Carod assegura que no han volgut “perdre la tradició” de despertar als veïns un any més, encara que el Camell no hagi pogut sortir per la pandèmia.

Carod afirma que els veïns del centre, sobretot els més petits, els han vist passar des dels balcons i portals. “Han fet llums amb el mòbil perquè els veiéssim”, explica el vicepresident. El factor sorpresa ha impedit que s’acumulés gent als carrers: “Volíem que la gent es despertés i recordés el dia, però sense aglomeracions”. D’aquesta manera també s’han seguit les indicacions de seguretat contra la Covid-19.

No obstant això, mai no plou a gust de tothom. Alguns veïns també s’han sentit molestos en veure que els despertaven de forma sobtada però que no sortia el Camell i s’han queixat a través de les xarxes socials.

Els timbalers durant les prematines sorpresas // Amics del Camell

La tercera aparició

Tot i que el Camell no ha pogut gaudir dels seus tradicionals correcuites, la de la matinada de Sant Miquel ha estat la tercera modesta aparició de la bèstia durant la Festa Major. Els Amics del Camell han pogut mantenir el Dona el xumet el Camell, el que ha permès que els infants no passessin un any sense veure’l.

En segon lloc, dissabte passat a dos quarts de nou, l’hora que cada any el Camell surt a la plaça de l’Ajuntament, va sonar La presó del Rei de França de la Companyia Elèctrica de Dharma, o com es coneix al municipi, la cançó del Camell, a través de Ràdio Molins de Rei. L’entitat va aprofitar per llençar els tres coets que cada any serveixen d’avis per la sortida de la bèstia.

Carod assegura sentir-se “molt abrigat pel poble” durant l’esdeveniment, després de passar uns dies “durs”, ja que considera que “sense camell no hi ha Festa Major”. “Si no fos per les ganes que la gent li posa, el Camell no seria res”, conclou.

Recomanacions personalitzades