Molins de Rei viurà una Festa Major repartida pels barris i amb aforaments limitats

La festa grossa, que es concentrarà en els següents dos caps de setmana, serà descentralitzada per evitar aglomeracions i arrencarà divendres amb un pregó que combinarà presencialitat i virtualitat.

L’alcalde, Xavi Paz, amb la regidora de Cultura i el primer tinent d’alcaldia // Roger Cuartielles

Molins de Rei ja escalfa motors per celebrar la Festa Major de Sant Miquel 2020, que es concentra en els caps de setmana del 18 al 20 de setembre, i del 25 al 27. L’objectiu és celebrar una festa grossa respectant al màxim les mesures sanitàries dictades i evitant les aglomeracions, en un context marcat per la pandèmia del coronavirus.

Per això des del consistori han ideat una Festa Major més descentralitzada que de costum i que, sobretot durant el primer cap de setmana, es repartirà per diferents barris del municipi com per exemple els de La Granja, el de Bonavista, el Centre Vila i el del Canal.

És una proposta lúdica que s’ha elaborat en col·laboració amb les entitats veïnals de cada zona i que tindrà com a plats forts activitats com conta contes, monòlegs, havaneres i jocs a l’aire lliure.

Tres escoles diferents com a epicentre

El segon cap de setmana la filosofia descentralitzadora es mantindrà, però en aquest cas les activitats es concentraran als patis escolars de tres centres educatius diferents: La Sínia, el Palau i el Pont de la Cadena. En cadascun d’ells s’hi programaran activitats com sessions de cinema i circ.

Durant el segon cap de setmana també hi haurà activitat al Parc de la Mariona, on aterrarà una fira d’atraccions que també tindrà aforament limitat i que, com l’any passat, reduirà els decibels per garantir l’accessibilitat a infants amb autisme i hipersensibilitat auditiva.

De fet, els aforaments limitats seran el pa de cada dia en una Festa Major en què la majoria de propostes també es duran a terme a l’aire lliure per evitar els llocs tancats, tot i que també hi haurà activitats a La Peni i al Foment, on per exemple diumenge 20 de setembre aixecarà el teló la comèdia ‘Els Brugerol’ amb l’actriu molinenca Estel Solé.

“Hi haurà propostes per a tots els gustos i algunes de les activitats també es repetiran en diferents passis perquè més gent hi pugui assistir”, ha avançat la regidora de Cultura, Ainoa García, aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la programació de la Festa de Sant Miquel, on sobretot ha volgut insistir en què es tracta d’una “Festa Major segura”.

Activitats amb inscripció prèvia

Per això, a cadascun dels actes caldrà inscriure-s’hi prèviament a través del web de l’Ajuntament, on a partir d’aquest dijous s’hi penjarà el programa d’activitats complet. A l’hora d’accedir als recintes també es prendrà la temperatura als assistents i es facilitarà gel hidroalcohòlic.

“Fem la Festa Major que podem fer a hores d’ara”, ha remarcat l’alcalde, Xavi Paz, que ha volgut deixar clar que a causa de la pandèmia la programació podrà patir modificacions fins a l’últim moment. “Poden aparèixer canvis, que anirem comunicant al web de l’Ajuntament”, ha advertit.

Paz també ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a la responsabilitat: “Esperem que no es faci servir la Festa Major per a saltar-se les normes sanitàries”. De fet, l’Ajuntament es reserva el dret de modificar la programació del segon cap de setmana en funció de com vagi el primer.

L’equip de govern ha presentat la programació de Festa Major a la Sala d’Actes de Ca n’Ametller // Roger Cuartielles

“Festa Major de transició”

Pel govern municipal format pel PSC i Junts per Molins es tracta d’una “Festa Major de transició” a l’espera que l’any vinent la celebració pugui recuperar el seu esperit habitual amb les tradicionals activitats de foc, la cursa de Sant Miquel i la Bicicletada, que són algunes de les propostes que han quedat anul·lades per la pandèmia.

Tot i així, sí que es mantindran activitats tradicionals com la passada dels Gegants i la dels Grallers, que recorreran el Centre Vila el cap de setmana de Sant Miquel. Des de l’Ajuntament, però, han prohibit que se’ls pugui seguir en cercavila per evitar aglomeracions.

Pregó reconvertit

De fet, el coronavirus també ha obligat a capgirar activitats com el pregó, que aquest divendres dona el tret de sortida al primer cap de setmana de festa grossa i que combinarà presencialitat amb virtualitat al pati de Ca n’Ametller. “No hi haurà un pregoner en concret, sinó que diferents persones explicaran què significa per a elles la Festa Major”, ha concretat la regidora de Cultura.

Tampoc hi haurà els habituals concerts i espectacles a la plaça de la Llibertat, ni el tradicional Vermut dels Miquels el dia 29, tot i que l’Ajuntament no llança la tovallola i espera que l’associació Els Miquels potser acabi celebrant algun acte finalment.

“És una Festa Major en evolució”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, que espera que l’any vinent la festa de Sant Miquel pugui tornar a celebrar-se amb la seva màxima esplendor.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades