Els nervis, la incertesa i les ganes de retrobar-se protagonitzen la tornada a l’escola després del confinament

Les escoles de Molins de Rei han obert més portes per facilitar una entrada esgraonada al centre. Agents cívics han controlat que es mantingui l’ordre i les mesures de seguretat. S’implementarà qualsevol canvi si es creu necessari.

Els alumnes de P-3, P-4 B, quart i cinquè de primària de l’escola el Palau han entrat per la porta del pati // Rut Font

La Míriam saltava d’alegria en veure als seus companys i professors, mentre que la filla de la Marta assegurava estar espantada. Tots amb mascareta, els infants de Molins de Rei han tornat a l’escola amb moltes ganes, però sense deixar de banda els nervis i la por a un rebrot o un segon confinament per la pandèmia del coronavirus. Enguany, els infants entraran a l’escola ordenats per cursos i en fila.

Com és lògic, són els pares qui estan més preocupats pel seguiment de les mesures de seguretat: “ells estan molt contents”, comenta una mare mentre li pren la temperatura a la seva filla a l’entrada de l’escola el Palau. “Necessiten el contacte físic i, sobretot, han trobat a faltar jugar amb els seus amics”, explica la Lara, la mare de l’Hèctor. La Lara assegura haver rebut tota la informació pertinent i confia en el treball dels professors per mantenir la seguretat dels nens. Així ho confirmen la Sílvia i la Karima, dues mares d’alumnes de P-5, que veuen amb bons ulls el mètode de les classes bombolla.

Files i distància a la porta de l’escola

A l’escola el Palau els infants han entrat per tres portes diferents. Els alumnes de segon i sisè de primària ho han fet per la porta més propera al passeig del Terraplè, mentre que els estudiants de P5, P4-A, primer i tercer de primària han entrat per la situada al costat de la plaça del Palau. La resta han tornat al centre per la porta que dona al pati, al carrer Rafael Casanova. Dins l’escola, un professor esperava als nens per desinfectar-los les mans i els peus. Han començat a entrar al centre deu minuts abans de les 9 del matí per agilitzar l’entrada i evitar acumulacions als passadissos.

Mentrestant, dos voluntaris de Protecció Civil han controlat el trànsit. Al seu torn, un agent cívic s’ha encarregat d’ordenar els infants en files per cursos i controlar que es mantinguin les distàncies i la resta de mesures de seguretat contra la Covid-19. Cada escola compta amb com a mínim un agent cívic contractat per l’Ajuntament. “Avui és el primer dia i cal que la gent s’acostumi. Si veiem que no funciona, canviarem el mètode d’entrada”, explica un dels agents.

En aquesta línia, el consistori mantindrà reunions periòdiques amb la direcció de les escoles per valorar la situació a les aules i posar remei a futures necessitats.

Els infants s’han col·locat en fila a l’entrada de l’escola // Rut Font

Tres mesos de treball per protegir els infants

Els professors de totes les escoles han estat treballant durant l’estiu per garantit el compliment de tots els protocols de la Generalitat: ràtios de 20 alumnes per aula -fet complicat de complir- i la distància de seguretat pertinent en tot moment.

Fina Sanz, professora de l’escola el Palau, defensa una tornada “tranquil·la i amb calma” als centres i explica que els nens necessiten “retrobar-se amb els seus companys” i “reprendre el vincle amb els seus tutors”. “Hem treballat molt durant l’estiu perquè tot surti bé i evitar que tanquin l’escola”, conclou la professora.

Recomanacions personalitzades