Molins de Rei quadruplica el risc de rebrot

El risc de rebrot s’ha disparat durant la primera setmana de setembre. Segons les dades de Salut, Molins de Rei és un dels municipis que lideren el risc de rebrot al Baix Llobregat amb una taxa de reproducció de la malaltia de 3’21, la més alta de la zona.

La corva negra indica el risc de rebrot, que al municipi s’ha disparat en la primera setmana de setembre // Generalitat de Catalunya

Les dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya són alarmants. Si Molins de Rei va tancar l’última setmana d’agost amb un risc de rebrot alt, durant la primera setmana de setembre el perill s’ha disparat. El municipi lidera el risc de rebrot a la comarca del Baix Llobregat amb una taxa de reproducció (Rt) de la Covid-19 de 3’21, la més alta de la zona.

És a dir, cada persona contagiada n’infecta una mitjana de tres. La xifra és més del doble que l’última setmana d’agost, quan el municipi tenia una taxa de reproducció del virus d’1,52 segons les últimes dades de Salut actualitzades. També duplica la Rt que hi ha al conjunt de Catalunya, que és de 0,98.

L’augment d’aquesta variable fa que la Generalitat situï el risc de rebrot a Molins de Rei en 597’10, un risc molt alt ja que el govern català xifra a partir de 100 un perill alt de brot.

L’índex de la localitat és el més alt registrat en un municipi del Baix Llobregat per darrere de Sant Boi, que tot i tenir més població que Molins de Rei té una taxa de reproducció de la malaltia significativament inferior, de només 2,21 punts.

De fet, Molins de Rei ha quadruplicat el risc de rebrot que tenia en l’última actualització epidemiològica setmanal, quan l’índex se situava en 129,50 punts. L’increment encara és més notable si la xifra es compara amb la que hi havia a mitjans d’agost, llavors amb un risc de rebrot moderat que rondava els 64,28 punts.

Més d’una trentena de nous positius

El que també ha augmentat són els casos confirmats per PCR, que han passat de ser més d’una desena a finals d’agost a ser-ne 37 en la primera setmana de setembre. Tot i que també hi ha hagut un increment de proves diagnòstiques: se n’han fet 70 més que en els últims set dies d’agost.

Pel que fa al perfil de les persones afectades, en l’última setmana la incidència del coronavirus s’ha concentrat més en persones que ronden els 37 i majoritàriament en dones: un 62,2%.

La dada positiva és que, segons la Generalitat, no hi ha hagut cap nou ingrés ni defunció per coronavirus al municipi durant els primers set dies de setembre.

Recomanacions personalitzades