Molins de Rei manté un alt risc de rebrot

Durant la setmana del 24 al 30 d’agost s’han registrat 13 nous positius al municipi. La dada no representa un repunt d’infectats, però el risc de rebrot es manté alt. El municipi acumula 332 positius confirmats des que va començar la pandèmia, segons la Generalitat de Catalunya.

Evolució del risc de rebrot a Molins de Rei // Gencat

Molins de Rei ha tancat l’agost amb un elevat risc de rebrot de la Covid-19, segons les dades recollides pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Actualment, el risc se situa en un nivell de 129,50 en una escala on el 0 indica cap perill i situar-se per sobre del 100 significa un perill de rebrot important.

Pel que fa a la xifra de nous contagis, durant la darrera setmana d’agost, del 24 al 30, se n’han registrat 13, cap dels quals ha necessitat ingrés hospitalari. D’altra banda, de les 197 proves PCR realitzades al municipi durant l’última setmana d’agost, un 6,91% han estat positives. Aquest percentatge ha mostrat uns valors similars durant altres períodes.

Els experts calculen que cada un d’aquests positius contagia, de mitjana, unes dues persones. Això s’extreu a partir de la taxa Rt, que mostra la velocitat de reproducció de la malaltia i que, a Molins de Rei, és del 2,09. Segons els experts, la situació és preocupant quant aquest índex supera l’1.

La mitjana d’edat dels contagis ronda els 36 anys en una mostra en què les dones no conformen la majoria de contagis (46,15%), fet que no era habitual. És el percentatge més baix de tot l’agost i també és inferior a la mitjana de dones contagiades durant tota la pandemia (59,83%).

332 positius des de l’inici de la pandèmia

Les dades de la Generalitat també mostren que a Molins de Rei hi ha hagut un total de 332 casos positius confirmats des de l’inici de la pandèmia, dels quals la majoria s’han detectat a través de PCR, tot i que una cinquantena també s’han identificat a posteriori per un test serològic.

Pel que fa a defuncions, el municipi acumula 34 morts pel virus, segons les dades de Salut.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades