Ramon Sánchez i Joan Ramon Casals estripen el carnet del PDeCat

El primer tinent d’alcalde i l’exalcalde de Molins de Rei han pres la decisió de deixar de ser associats després de la decisió del PDeCat de portar als tribunals la presumpta apropiació de la marca Junts per part del nou partit de Carles Puigdemont.

El president de la Generalitat, Quim Torra; l’exalcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals; i el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez // Arxiu — DGM

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Molins de Rei, Ramon Sánchez; i l’exalcalde, Joan Ramon Casals, han decidit posar fi a la seva relació amb el PDeCat, juntament amb altres regidors i afiliats de l’àmbit metropolità de Junts per Catalunya (JxCat). El regidor d’Hisenda i Tecnologia 4.0, Jordi Ensenyat, també ha anunciat la mateixa decisió.

Després de mesos de desavinences, en un comunicat realitzat a través de les xarxes socials, diversos membres del grup metropolità de JxCat han explicat que el fet que ha propiciat finalment aquesta decisió ha estat la determinació de la direcció del PDeCat de portar als tribunals l’apropiació de la marca Junts per part de l’entorn de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Diversos consellers del Govern de la Generalitat i el mateix Puigdemont han comunicat que també estripen el carnet del PDeCat aquest dilluns.

Tant Casals com Sánchez afirmen al seu compte de Twitter que “les decisions preses per l’executiva del PDeCat no s’adapten al mandat de l’Assamblea ni del Consell Nacional de transitar cap a JxCat“, i és que, segons han assegurat al comunicat, fa uns mesos els associats del PDeCat van decidir transitar cap a Junts, una nova formació de l’entorn de Puigdemont, de forma definitiva, però aquesta transició no acabava d’arribar. A més, el passat mes de juliol la direcció del partit hauria d’haver convocat una assemblea general i “no ho va fer.”

Des del grup metropolità també s’acusa al president del PDeCat, David Bonheví, d’haver-se reunit “des de fa mesos” amb alcaldies i grups municipals “a l’esquena” dels càrrecs comarcals i de vegueria, amb una “clara manca de respecte” cap a l’organització del partit.

Però el que finalment ha propiciat aquesta marxa és la demanda judicial del PDeCat cap a Junts pel nom del partit i el domini a internet. Des de l’àmbit metropolità de JxCat titllen aquest fet d'”inadminissible“, i consideren que la direcció de Bonvehí ha tornat a prendre una “decisió de gran importància” sense consultar als associats, “generant novament una situació de menyspreu i autoritarisme.”

Titllen la direcció de Bonvehí d'”autoritària”

En el comunicat també s’expressa que la marxa arriba “després de reiterades decisions unilaterals, sense tenir en compte els associats i associades, sense ‘escoltar’ als presos i preses polítics i exiliats“. Amb tot, a partir de l’1 de setembre els regidors dels municipis metropolitans deixaran de ser associats del PDeCat.

A més, també fan una “crida general a totes i tots els associats perquè també deixin de ser-ho.” “Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els darrers mesos, sense tenir en compte la veu de l’associat“, afegeix el text.

Per últim, diversos regidors de l’àrea metropolitana afirmen que aquest és un pas “ferm i decidit de forma massiva“, i que serà “la resposta de rebuig més clara a la direcció del PDeCat“, però també la mostra “més clara de suport i compromís amb Junts” i amb l’expresident de la Generalitat.

Aquest fet té lloc després que, dissabte passat, els cinc senadors del PDeCat: Josep Lluís Cleries, Assumpció Castellví, Josep Maria Cervera, Maite Rivero i Josep Maria Matamala, decidissin abandonar el partit pels mateixos motius i expressar-ho també a les xarxes socials.

La relació entre el partit de Carles Puigdemont i el PDeCat ha arribat a un punt de no retorn i els dos últims alcaldes de Molins de Rei d’aquest espai polític recolzen l’expresident.

Recomanacions personalitzades