L’empresa que havia de fer les obres de l’estació rescindeix el contracte abans de començar a treballar

Ortiz Construcciones y Proyectos ha decidit de manera unilateral renunciar a l’adjudicació que li havien fet per cinc milions d’euros per reformar l’estació de Renfe de Molins de Rei. La companyia ferroviaria busca alternatives per poder iniciar els treballs amb una altra empresa el més aviat possible.

El cartell del ministeri de Transports anuncia unes obres que, de moment, no començaran // Roger Cuartielles

Per si no n’hi havia prou amb la reducció de servei derivat de les obres que s’estan fent aquest estiu a la xarxa ferroviaria i el increment del pas de mercaderies degut a la mateixa qüestió, una nova mala noticia pels usuaris de Rodalies i veïns de l’estació: les obres de millora de l’accessibilitat no es faran de moment.

L’empresa Ortiz Construcciones y Proyectos, que va resultar adjudicatària en el concurs públic del projecte de reforma, ha decidit de forma unilateral renunciar a les obres i ha sol·licitat la rescissió del contracte que havia d’haver començat a executar a principis d’aquest any.

L’acta d’inici d’obres es va signar el passat 16 de març, tot just quan començava l’estat d’alarma pel coronavirus. Posteriorment, l’empresa va anar presentant diferents al·legacions al projecte que comptava amb un pressupost de 5,1 milions d’euros. Al veure que no li sortien els números com ells volien, l’empresa ha decidit rescindir el contracte en base a aquestes al·legacions.

Una de les raons pot ser un dels grans problemes que pateix l’obra pública durant els últims anys. El pressupost pel que va sortir a licitació era de més de set milions d’euros. L’empresa que es va fer amb l’obra deia que ho podia fer per cinc. A l’hora de la veritat, al trepitjar el terreny i veure el que havien de fer, s’adonen que allò que el paper aguanta no es pot fer a tant baix cost a la realitat i acaben desistint. Recentment ha passat quelcom similar a una estació de Mollet i a Arc de Triomf.

Una fórmula per no començar de zero

Renfe assegura que ha fet tot el que estava al seu abast per poder tirar endavant les obres però davant la negativa de l’empresa adjudicatària tot queda encallat. Ara toca començar de zero. Si segueixen el camí formal d’adjudicació d’obres tradicional, els treballs no començaran fins d’aquí a dos anys com a mínim.

Fonts de la companyia ferroviaria expliquen que s’està estudiant la millor fórmula per endarrerir el mínim possible la remodelació de l’estació. Una de les opcions seria recuperar el concurs que va guanyar l’empresa que ara ha renunciat i adjudicar els treballs al segon classificat.

Sigui com sigui, el que sembla clar és que durant els propers mesos no hi haurà obres a l’estació de Molins de Rei i a l’abril de l’any vinent, com s’havia promès, no estaran acabades. Ni tan sols començades. El que sí que es seguiran notant durant els propers mesos són els efectes dels treballs que està fent Adif en altres punts de la xarxa ferroviaria.

Recomanacions personalitzades