L’augment del pas de trens de mercaderies provoca queixes veïnals pel soroll

Les obres que Adif està fent entre les estacions de Sant Sadurní d’Anoia i Martorell obliguen els combois mercantils a circular per la línia que passa per Molins de Rei. El soroll i les vibracions que provoquen aquest tipus de trens no deixen dormir alguns veïns.

Tren de mercaderies aturat a l’estació de Molins de Rei // María Samblás

El cap de setmana passat, Adif va iniciar les obres del Corredor Mediterrani a Martorell que provoquen que els trens de la línia R1 de rodalies amb origen o destí a Molins de Rei surtin o finalitzin el seu recorregut a L’Hospitalet de Llobregat. Per això, la freqüència de trens de passatgers disminuirà fins al novembre, quan està previst que acabin les obres.

Però mentre que la freqüència de pas dels trens de rodalies s’ha reduït, ha augmentat el pas dels combois de mercaderies que, a causa de les obres, han hagut de variar el recorregut i passar per la línia de la costa.

És a dir, viatgen per Vilanova i la Geltrú, Sitges, Castelldefels, etc, i després es desvien a la bifurcació del Gornal fins a l’estació de L’Hospitalet de Llobregat. Un recorregut que fa que hagin de passar per Molins de Rei.

60 trens de mercaderies cada dia

Segons expliquen fonts d’Adif a Viu Molins de Rei, amb el canvi podran passar fins a 60 trens de mercaderies diaris per l’estació de Molins de Rei. Una situació que ja ha començat a provocar queixes entre alguns veïns propers a l’estació, que lamenten el soroll i les vibracions que provoquen els trens mercantils.

De fet, el veïnat es queixa sobretot del pas de trens de mercaderies durant la nit. Alguns d’ells expliquen a aquest mitjà que entre les 10 de la nit i la 1 de la matinada poden circular fins a una desena de trens d’aquestes característiques: “A ple estiu, amb les finestres obertes, és impossible dormir”, protesta un veí del carrer d’Àngel Guimerà.

Una altra de les preocupacions veïnals és el tipus de mercaderies que transporten aquests trens: “Estan passant per dins dels pobles i no sabem si el material que porten és perillós”, assenyala un altre veí.

Trens de mercaderies fins al novembre

Tot i que Adif lamenta les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres, reconeixen que no hi cap alternativa per desviar els trens, ja que amb el tall entre Sant Sadurní d’Anoia i Martorell, la de Molins de Rei és l’única via per on poden circular.

Existeix un ramal que passa per l’altra banda del riu, paral·lel a les vies de l’AVE, però segons han explicat fonts de la companyia a Ràdio Molins de Rei aquest “està reservat per entrades i sortides del port.” A més, aquesta via només arriba fins el mateix port i Can Tunis, i els trens de mercaderies que passen per Molins de Rei van més enllà. Per tant, no hi ha alternativa viable.

El pas dels trens de mercaderies per Molins de Rei s’allargarà fins al proper 15 de novembre, que és quan es preveu que acabin les obres del Corredor Mediterrani a Martorell.

Recomanacions personalitzades