L’actriu Anna Sahun guanya el Premi Margarida Xirgu 2020

El jurat ha destacat la “versatilitat” de Sahun a l’obra Justícia, del dramaturg català Guillem Clua, i en què l’actriu hi interpreta personatges “molt diferents”.

L’actriu Anna Sahun en una obra recent // La Villarroel

L’actriu Anna Sahun s’ha endut la 46a edició del premi de teatre Memorial Margarida Xirgu, que atorga l’Associació Dramàtica de Barcelona (ADB) amb el suport de l’Ajuntament, l’Institut de Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, entre els quals hi ha el grup local Teatre 15 Arcades.

El jurat l’ha fet mereixedora del premi per la seva “versatilitat” a l’obra Justícia, del dramaturg Guillem Clua i dirigida per Josep Maria Mestres, i en què l’actriu catalana hi interpreta personatges “molt diferents” que la consoliden com una “actriu de caràcter”, ha argumentat la molinenca i membre del jurat, Elisa Poch, a l’acte de proclamació del guardó, que aquest any s’ha fet a través de Ràdio Molins de Rei a causa de la pandèmia.

Poch ha posat en valor la tasca del jurat a l’hora de triar la millor interpretació femenina de la temporada barcelonina en un any en què “la pandèmia ha deixat una temporada a mitges”. De fet, Sahun i la resta de la companyia van aixecar el teló de Justícia al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el 13 de febrer, just un mes abans del confinament.

Com és tradició, l’encarregada de comunicar la bona nova a la guanyadora ha estat l’actriu guardonada en l’edició anterior, Mercè Managuerra, que fa un any va ser reconeguda pel seu paper a l’obra El mercader de Venècia. Managuerra li ha comunicat la notícia en directe a través de la ràdio municipal i Sahun no ha pogut evitar sentir alegria pel reconeixement.

“Ostres no m’ho esperava gens i sobretot que hagi estat per Justícia, una obra que amb el confinament no hem pogut fer girar gaire”, ha dit Sahun, que també ha reconegut la seva admiració per a Margarida Xirgu i el seu llegat.

Missatges de suport al sector cultural

Managuerra també ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor la importància del teatre com a “mirall de la societat” i s’ha mostrat confiada per la recuperació del sector cultural: “Si la gent compra entrades, ens en sortirem, i sembla que se’n van comprant, el Festival Grec mateix n’ha estat l’exemple”.

Els qui també han donat un missatge de suport al sector i han mostrat el seu compromís sobretot en vers el teixit cultural molinenc han estat l’alcalde, Xavi Paz, i la regidora de Cultura, Ainoa García, que des de les ones han remarcat que “el consistori en tot moment ha volgut que guardons com aquest no es perdessin amb la Covid-19”.

El jurat entregarà el premi a Sahun la setmana vinent a Barcelona en un acte al Mercat de les Flors, davant la plaça Margardia Xirgu, i en què se li lliurarà un anell personalitzat i exclusiu elaborat per la joiera targarina Anna Puig.

Nascuda a Barcelona l’any 1975, Sahun ha cultivat tant el teatre com el cinema i la televisió. Entre els personatges que l’han donat a conèixer al gran públic figuren el seu paper de Laia a la sèrie Porca Misèria i el personatge de la Lídia Almeda a La Riera, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades