Ocupen una casa a la zona de Sant Bartomeu

El veïnat dels barris de muntanya alerta de l’alt nombre d’ocupacions per “la falta de control”. En compten més de vint a la zona.

L’ermita de Sant Bartomeu // Wiki Commons

Les ocupacions no només es concentren al nucli urbà de Molins de Rei, sinó que fa temps que també n’hi ha als barris de muntanya. L’última ha estat aquest setmana, quan un grup de persones ha ocupat una casa abandonada a la zona de Sant Bartomeu, a la carretera de la Rierada.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei es tracta d’una finca que feia temps que estava en desús. Als Mossos d’Esquadra no els consta que els propietaris hagin presentat cap denúncia.

De fet, la falta de denúncies i de control és el que ha fet proliferar les ocupacions als barris de muntanya en els darrers anys, segons explica a aquest mitjà el president de l’Associació de Veïns de Vallpineda, Jaume Canal.

En xifres, Canal detalla que a la zona hi ha més d’una vintena d’ocupacions entre habitatges i terrenys. “La inacció de l’Ajuntament i la falta de control ha fet augmentar la situació”, opina Canal, tot i que també admet que la convivència amb els okupes no genera cap conflicte.

“Si fóssim de Sant Cugat segur que no tindríem tantes ocupacions”

Tot i així, el president de l’entitat s’emmiralla en la gestió que han fet poblacions veïnes com Sant Cugat del Vallès. Segons detalla, en aquesta població vallesana fa cinc anys el consistori va fer pressió per evitar les ocupacions augmentant els controls i la presència policial.

Un fet que al mateix temps també ha tingut la seva contrapartida ja que, segons diu, “ha fet desplaçar les ocupacions cap a la zona de muntanya de Molins de Rei, on hi ha més flexibilitat”. De fet, Canal és contundent: “Si fóssim de Sant Cugat segur que no tindríem tantes ocupacions com ara”.

Per aquest veí, la proliferació de les ocupacions és també una de les conseqüències de la “deixadesa” en què viu el barri. “Quedem massa lluny i no es preocupen del que passa aquí”, diu Canal, que ja fa 35 anys que resideix a la zona. Per això, demana a l’administració local que els doni més suport.

Fonts municipals recorden que davant les ocupacions, “la llei diu el mateix a totes les poblacions de Catalunya” i defensen que des del consistori es fa tot el que es pot per controlar-les i posar-les en coneixement de les autoritats judicials, que són les que tenen l’última paraula en aquests assumptes.

Recomanacions personalitzades