L’Ajuntament lluirà la bandera LGTBIQ+ malgrat la prohibició del Suprem

El Tribunal Suprem ha prohibit recentment l’ús de banderes no oficials a les administracions públiques. La totalitat del consistori ha votat a favor de desobeir la sentència del tribunal.

L’Ajuntament onejant la bandera LGTBI el 2019 // Arxiu

La bandera LGTBIQ+ onejarà a la façana de l’Ajuntament de Molins de Rei amb motiu del dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, que se celebra el 28 de juny. El molinenc se suma, així, a la llarga llista de consistoris que han optat per desobeir una sentència del Tribunal Suprem que prohibeix explícitament l’ús de banderes no oficials als edificis i espais públics.

La petició de penjar la bandera de l’arc de Sant Martí, ignorant la sentència, ha estat exposada pel grup municipal de la CUP mitjançant una moció, que s’ha aprovat per unanimitat. Des de Molins en Comú, Gerard Corredera ha expressat el seu desig que la població molinenca pengi i “llueixi amb orgull la bandera als seus balcons”. També han celebrat la decisió els membres d’ERC, que han titllat la sentència del Suprem “d’atemptat contra la llibertat d’expressió”.

Adhesió a la declaració institucional pel dia de l’Orgull

La commemoració del dia Internacional de l’Orgull ha estat doblement protagonista durant el ple del mes de juny. A banda de la moció, el consistori s’ha adherit a una declaració institucional amb què es compromet a “reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI” i a fer una crida a les persones afectades per la lgtbifòbia a “no callar”.

Per tant, convoquen a tota la ciutadania a implicar-se “en la defensa dels drets i llibertats de les persones lgtbi” perquè “el respecte envers els altres ha de ser patrimoni de tota la societat, i no sols del col·lectiu discriminat”. El text també rebutja “la decisió del Tribunal Suprem”.

Totes les formacions amb representació al consistori han donat suport a aquest segon text, tot i que des de la CUP han lamentat no haver consensuat la declaració amb la participació de tots els grups municipals. És per això que, tot i votar a favor, n’han presentat una pròpia. El text de l’esquerra independentista incideix en la idea que “els Països Catalans només seran lliures si les persones lgtbi també són lliures”.

El portaveu de Molins en Comú, Gerard Corredera, ha posat en valor, en aquest sentit, la recent aprovació d’un pla local LGTBI. Des de Ciutadans, Laia Cassauba ha lamentat que avui en dia “encara cal seguir lluitant per massa causes”. Per últim, Núria Garriga ha demanat des d’ERC que l’Ajuntament “es posi a disposició” de totes les persones d’aquest col·lectiu.

Recomanacions personalitzades