Molins de Rei supera la desena de morts i el centenar de positius per coronavirus

Segons les darreres xifres a les quals ha tingut accés l’Ajuntament, el municipi ha registrat un total de deu morts, sense comptar les sis defuncions de la residència d’avis. A més, 117 persones han donat positiu després de realitzar-se el test de detecció.

La llar d’avis de Molins de Rei una jornada de confinament // Guillem Urbà — Guillemfotòfrafs

Molins de Rei ja ha superat la desena de morts a causa de la Covid-19, segons les últimes dades proporcionades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament de Molins de Rei. Es tracta d’un total de 16 morts, sis de les quals s’han produït a la llar d’avis Josep Mestre.

D’altra banda, des de l’inici de la pandèmia també s’han registrat un total de 117 persones com a positives en el virus després d’haver-se realitzat la prova de detecció. És a dir, aquesta dada només comptabilitza els casos de persones que han pogut fer-se la prova de diagnòstic de la Covid-19, que en cap cas són totes les que tenen símptomes.

Segons aquestes dades, els casos de persones que s’han sotmès al test i han donat un resultat positiu ha crescut en les darreres tres setmanes. Durant la primera setmana d’abril el comptador de positius se situava en 95, i ara, el darrer dia del mes, la xifra ha augmentat en més d’una vintena, fins a arribar als 117.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha assegurat, en declaracions a Ràdio Molins de Rei, que si les dades de morts es comparen amb les comptabilitzades pels cementiris o les funeràries, no concorden. Una circumstància que s’està produint a pràcticament totes les localitats i també a Molins de Rei.

Tanmateix, si bé les anteriors xifres proporcionades per l’alcalde estaven molt lluny de coincidir amb les que el departament de Salut feia públiques a la seva web, que s’actualitza diverses vegades al dia, ara es comencen a aproximar: la darrera actualització indica que a Molins de Rei hi ha 115 persones positives per coronavirus.

El virus dona una treva a la llar d’avis

Després de registrar sis morts, totes amb símptomes però no totes amb test de Covid-19, i d’haver hagut de traslladar alguns usuaris simptomàtics a la Clínica de Molins de Rei, el virus ha donat una treva a la llar d’avis Josep Mestre: al centre només queda un usuari positiu, d’un total de 17 residents. Aquesta xifra sí que s’ha pogut confirmar després que, durant la darrera setmana d’abril, es poguessin realitzar finalment proves PCR a tots els usuaris.

Recomanacions personalitzades