Alguns dels ocupes del carrer Major intenten entrar a l’antic Banesto

La Guàrdia Urbana els ha enxampat in fraganti després que un veí hagi advertit de l’intent d’ocupació. Els fets es produeixen hores després d’una nova disputa al carrer Major.

Un dels individus que ha intentat allotjar-se al local // Roger Cuartielles

Nou intent d’ocupació a Molins de Rei. Alguns dels ocupes del carrer Major han intentat entrar aquest dimarts al local buit de l’antic banc Banesto, ubicat a la cantonada del passeig del Terraplè amb el carrer Doctor Barraquer. Un veí de la zona ha advertit la Guàrdia Urbana de l’intent d’ocupació i els agents han enxampat els individus in fraganti.

Fonts policials han explicat al Viu Molins de Rei que han rebut l’avís al voltant de les cinc de la tarda i que en arribar al lloc dels fets s’han trobat dues persones que intentaven allotjar-se al local de l’antiga entitat bancària amb pertinences com un matalàs, diverses cadires i un carret de la compra.

Els agents els han advertit que es tractava d’una propietat privada i que no s’hi podien allotjar. Segons fonts policials, cap dels individus ha oposat resistència i han començat a retirar les pertinences que hi havien portat amb l’ajut d’uns companys que han vingut després.

Les mateixes fonts policials han confirmat que es tractaria dels mateixos ocupes que actualment ja tenen dos immobles ocupats al carrer Major, i que haurien intentat establir-se en una nova ocupació aprofitant que el local es troba buit des de fa anys.

Els individus han enretirat les pertinences que hi havien dut després de l’advertiment policial // Roger Cuartielles

Intent d’ocupació al voltant de les tres de la tarda

De fet, fonts veïnals han explicat a Viu Molins de Rei que han vist un dels ocupes rondar per la zona al voltant de les tres de la tarda i que al cap de poca estona ja han vist com una altra persona hi duia matalassos i altres objectes. En canvi, altres veïns consultats per aquest mitjà no han sentit cap mena de soroll i s’han assabentat dels fets quan la policia ja ha arribat.

Segons el veïnat, es tracta del primer intent d’ocupació que hi ha al local des que l’antic Banesto va tancar, ara fa uns cinc anys aproximadament. També admeten certa preocupació pels fets, sobretot davant la possibilitat que es pugui tornar a produir una situació semblant amb el local buit.

Fins al lloc dels fets també s’hi ha desplaçat una dotació dels Mossos // Roger Cuartielles

Obertura de diligències

Després que els agents els hagin identificat per obrir diligències als jutjats, els individus han marxat amb les seves pertinences carrer Doctor Barraquer amunt, en direcció al carrer Major.

Des del cos policial ja s’ha contactat amb la persona propietària del local per informar-la de la situació i recomanar-li tapiar la porta d’entrada. Una dotació de la Guàrdia Urbana també s’ha quedat a la zona vigilant l’immoble.

Segona disputa de la setmana

Els fets es produeixen hores després d’una nova disputa al carrer Major que ha acabat amb un dels ocupes autolesionat per una baralla de “caràcter domèstic” entre dos individus que estan allotjats en un dels immobles ocupats.

Fa unes setmanes també hi va haver un intent d’ocupació al carrer Folqué, en aquest cas però cap dels individus identificats tenia a veure amb l’ocupació del carrer Major.

Els individus han marxat amb les seves pertinences en direcció al carrer Major // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades