La biblioteca El Molí és un dels edificis finalistes als Premis FAD d’arquitectura

L’equipament es troba entre la vintena d’edificis escollits com a finalistes i ha estat triat d’entre gairebé 500 obres presentades. Els guanyadors dels Premis FAD 2020 es donaran a conèixer a l’estiu.

L’equipament molinenc ha estat triat d’entre prop de 500 propostes // Ajuntament

La 62a edició dels prestigiosos Premis FAD d’arquitectura i interiorisme compten amb una obra molinenca com a finalista. La biblioteca El Molí ha estat escollida com un dels edificis finalistes dels guardons en la categoria d’arquitectura, on competia amb prop de 500 obres presentades.

El jurat, format per arquitectes i interioristes de renom, ha destacat que es tracta d’una “arquitectura amb esperit propositiu” que dialoga amb l’espai i la història. També afirma que “la intervenció proporciona identitat i una nova centralitat”, absorbint les potencialitats dels espais de l’edifici existent i adaptant-se a noves estratègies arquitectòniques.

A banda de l’equipament molinenc, també han quedat finalistes l’edifici Aprop del barri barceloní de Ciutat Vella, un refugi de cap de setmana a Isòvol (Girona), i uns edificis de protecció oficial a Sant Boi de Llobregat, entre d’altres.

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer previsiblement a l’estiu en un acte a l’edifici del Disseny HUB Barcelona. Des de fa 62 edicions l’associació de professionals del disseny Arquin-Fad entrega aquests guardons amb l’objectiu de premiar obres de qualitat en diferents categories i amb la condició que hagin estat enllestides l’any anterior.

Obra de l’arquitecte Antoni Montes Gil, l’edifici de la biblioteca El Molí va obrir portes el març de l’any passat després de quatre anys de remodelacions i amb l’objectiu de donar un nou ús a la històrica fàbrica Ferrer i Mora del municipi.

Recomanacions personalitzades