Diferents artistes de Molins de Rei participen en el festival online ‘El Baix és Cultura’

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el primer festival en línia del Baix Llobregat amb centenars d’actuacions via Instagram. Els músics molinencs Sergi Carós (Ed Tulipa), Ramon Cugat (Balancí) i Gorka Garay, així com el mag Sergi Armentano, hi han participat.

Actuacions de tres dels artistes molinencs // @elbaixescultura_zonacentre

Molins de Rei ha estat un dels municipis que aquest cap de setmana ha format part del primer festival online del Baix Llobregat ‘El Baix és Cultura’, que té com a objectiu visibilitzar el talent de la comarca a la xarxa, donar suport als artistes locals, i fer més agradable el confinament de la ciutadania.

El festival va arrencar divendres a la tarda, quan el músic molinenc Gorka Garay va realitzar la seva actuació des del compte d’Instagram @elbaixescultura_zonacentre. Dissabte va ser el torn d’Ed Tulipa, l’alter ego de Sergi Carós, que considera que ha estat una gran iniciativa i celebra que “tants ajuntaments s’hagin unit per la causa i hagin comptat amb tants artistes”, confessa en declaracions a Viu Molins de Rei.

Ell és un dels cantautors que mai abans havia fet un concert en directe mitjançant aquesta xarxa social, i explica que “és una sensació molt estranya, perquè estàs tocant davant d’una tauleta enganxada a un peu de micro, i t’has d’imaginar els aplaudiments entre cançó i cançó.”

Sergi Carós tenia molts concerts previstos per aquest estiu que, o bé s’han ajornat o directament s’han cancel·lat. Durant el confinament ha aprofitat el temps per acabar coses pendents: “Estic preparant dos discos totalment diferents, un com a Ed Tulipa i un altre com a Sergi Carós. La majoria de cançons són poemes que he anat musicant en els darrers anys“. També ha fet un videoclip i està preparant un altre que requerirà de la participació de la gent: “Necessitaré vídeos de gent fent el mico, perquè la cançó es diu ‘Simis‘”. Tot i així, confessa que el futur que els depara als músics “és molt desesperant“. Al principi del confinament no era gens optimista, i el fet que ‘El Baix és Cultura’ comptés amb ell “ho agraeixo moltíssim“.

El mateix dissabte, però a les nou de la nit, el cantant i compositor del grup Balancí, Ramon Cugat, també va participar al festival interpretant cançons del seu últim disc i també recuperant-ne de més antigues per tots els fans que el van seguir a través de la pantalla. També és el primer cop que fa un concert d’aquestes característiques i confessa que “està bé, ara per ara, que puguem fer aquest tipus de coses, però no ha de ser vàlid en un futur.” “Intentes donar el màxim possible de tu mateix, però a nivell tècnic el que estàs oferint no és el mateix que el que ofereixes a una sala de concerts.” El que sí que valora positivament és el feedback instantani que rep per part del públic a través dels comentaris.

Totes les actuacions de la ‘Zona Centre’ de ‘El Baix és Cultura // Cedida

Abans que esclatés la pandèmia del coronavirus, Balancí es trobava en plena presentació del seu últim àlbum, Efímer, etern, platònic, i tenien diversos concerts que han hagut de suspendre. “Al mes d’abril havíem de gravar un single, i no sé quan ho podrem fer finalment”, explica el compositor a aquest mitjà. Tot i així, durant el confinament no ha parat de pensar en nous projectes i ha estat composant moltes cançons.

El diumenge el festival arribava a la seva fi i, al migdia, el mag molinenc Sergi Armentano feia la seva actuació. “M’he sentit una mica estrany perquè, per fer màgia, normalment necessites a algú amb qui interactuar i també és important veure la reacció del públic, però ha estat molt divertit”, afirma Armentano.

El mag i actor molinenc es trobava estudiant teatre a Broadway quan va començar la crisi sanitària i va haver de tornar a Molins de Rei, on no ha parat d’iniciar nous projectes durant el confinament: “Estic preparant un espectacle de màgia per teatres, un projecte a Instagram, un altre per televisió…”. Espera que la normalitat torni el més aviat possible, però és conscient que tots els artistes patiran durant força temps les conseqüències d’aquesta situació. Tots tres coincideixen en el fet que projectes com ‘El Baix és Cultura’ els permeten seguir treballant en moments així i ajuden a impulsar l’art i la cultura.

Recomanacions personalitzades