Balancí fa un “salt qualitatiu” amb el seu nou disc

El grup musical ha llençat al mercat musical Efímer, etern, platònic, un disc de cançons “no consumistes” que parla de coses amb què “tothom s’hi pot sentir reflectit”, segons explica el cantant i guitarrista, Ramon Cugat.

Portada del nou disc de Balancí // Balancí

El grup molinenc Balancí ha llençat un nou disc al mercat musical. És Efímer, etern, platònic, un àlbum amb què el conjunt ha fet un “salt qualitatiu”, segons el cantant i guitarrista, Ramon Cugat.

Vam començar a treballar a un any vista”, explica Cugat a Viu Molins de Rei. El resultat ha estat un disc amb una “sonoritat més treballada” i uns “arranjaments més pensants”, segons explica. En definitiva, el músic defineix que es tracta d’un àlbum “de música pop independent”, “sense grans artificis”, “rodó” i “entenedor”.

Encara que les cançons continuen portant l’“etiqueta” del cantant perquè les ha escrit ell, la producció l’ha fet el baixista, Carlos Rivero. “M’he buscat un aliat, la banda”, afirma el compositor. Cugat considera que els vuit temes que recull el disc “no són consumistes”, perquè no estan pensats “per vendre”, i tracten aspectes amb què “tothom s’hi pot sentir reflectit”. 

Les lletres admeten “moltes lectures” i amaguen un “punt de misteri” que el compositor creu important perquè “cadascú les interpreti com vulgui”. “L’art és per crear emocions a la gent i per transmetre”, recorda el músic.

El nou disc de Balancí està format per vuit cançons // Balancí

Efímer, etern, platònic va sortir a finals del 2018 però Balancí l’ha estat donant a conèixer al llarg d’aquest any. És el tercer disc que publica el grup molinenc, format per Ramon Cugat, David Romero, Raúl Juan i Carlos Rivero. Mentre que el primer era “més acústic” i de “cantautor”, i el segon era “bastant sorollós”, aquest nou àlbum és “més accessible per a tots els públics”. L’estil continua sent “música pop”, però el guitarrista canvia “el vestit” que li posa “a les cançons”.

Amb cada disc intento aportar una visió nova”, comenta Cugat, que diu que ho fa per ell mateix, per no cansar-se del que fa. Pel músic, composar és una “teràpia personal” amb què vol “explorar nous camins” i “aprendre”. “Si em dedico a fer cançons és perquè és un dels moments de la vida en què tinc més llibertat i soc jo mateix”, reflexiona el cantant.

Recomanacions personalitzades