Els usuaris del transport públic reben des d’aquesta setmana 5.000 mascaretes d’un sol ús

Des del dia 4 de maig passa a ser obligatori l’ús de mascaretes de protecció per part de tots els usuaris de transport públic. És per això que treballadors municipals i voluntaris porten tot el dia repartint el material, que és d’un sol ús.

El repartiment de mascaretes al transport públic // Guillem Urbà – Guillem fotògrafs

Molins de Rei ha rebut un total de 5.000 mascaretes per repartir entre els usuaris de transport públic, que, a partir d’aquesta setmana, n’hauran de portar de forma obligatòria per prevenir el contagi de la pandèmica del coronavirus. És per això que des de 5 hores del matí, Guàrdia Urbana, treballadors municipals i voluntaris de Protecció Civil i ADF Puigmadrona-Olorda estan realitzant el repartiment tant a les parades de bus urbà i interurbà com a l’estació de Renfe.

Segons ha indicat el responsable de Protecció Civil al municipi, Anton Pedrola, els voluntaris continuaran amb la tasca de repartiment fins que no els quedi cap mascareta. Tanmateix, tant ells com els membres d’ADF coincideixen a assegurar que “la majoria de viatgers porten mascareta pròpia”. Segons les xifres de Pedrola, aproximadament només s’estan lliurant a un 20% dels usuaris de transport públic.

Pedrola ha explicat que ADF s’encarrega de gestionar les parades de bus interurbà, i ells les reparteixen entre els viatgers de Renfe. A més, també s’han lliurat mascaretes als conductors del bus urbà, perquè les puguin repartir directament entre els viatgers. En aquest sentit, fonts de l’Ajuntament asseguren que se n’han facilitat algunes a Creu Roja, així com a la brigada de Cultura.

Les mascaretes, d’un sol ús, es lliuren tant a persones que no la porten com a aquelles que les porten en males condicions. En aquest sentit, tot i que els cossos de voluntaris no estan a les parades durant tot el dia, sí que ho estaran “a les hores punta”.

Primer accés al repartiment

Cal recordar que aquest és el primer cop que Molins de Rei rep mascaretes per repartir entre els usuaris de transport públic l’emergència de la Covid-19. La localitat no va poder entrar a formar part dels municipis que es van beneficiar de la darrera remesa de mascaretes perquè no arribava a la població mínima fixada com a requisit per accedir al repartiment. L’Ajuntament, per la seva part, va intentar, sense èxit, capgirar la situació, que ara ha quedat solucionada en canviar-se els criteris de repartiment.

Recomanacions personalitzades