ADF i Protecció Civil reparteixen 2.200 mascaretes entre els infants de Molins de Rei

Els voluntaris han circulat pels carrers amb l’objectiu que cada nen adquirís una mascareta durant la primera on els infants han pogut sortir al carrer. El repartiment continua aquest dilluns i dimarts per tots aquells que no han pogut obtenir la mascareta feta per cosidores voluntàries. La nota amarga de la jornada són els pares que no respecten la distància de seguretat.

L'ADF repartint mascaretes al barri de la Granja // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)
L’ADF repartint mascaretes al barri de la Granja // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)

ADF 249 Puigmadrona- Olorda i Protecció Civil de Molins de Rei han estat els encarregats de realitzar el repartiment de les mascaretes infantils que un grup de cosidores voluntàries ha confeccionat amb l’objectiu d’arribar a cada nen del municipi. Ho han fet durant la jornada del diumenge 26 d’abril, coincidint amb el primer dia que els infants han pogut sortir al carrer, i han entregat 2.200 mascaretes aproximadament.

Els voluntaris es posaven en marxa abans de les 10 del matí, i no arribaven a casa fins després de les 20 hores del vespre, en una extenuant jornada en què han circulat per tots els carrers del municipi. La tasca continuarà durant les tardes d’aquest dilluns i dimarts amb el repartiment de les més de 1.000 mascaretes restants per aquells infants que aquest diumenge no l’han pogut rebre.

El material s’han entregat tant als pares com als mateixos nens, intentant respectar les distàncies de seguretat i equipats amb el material de protecció individual, és a dir, mascaretes i guants. El procediment ha estat senzill: els vehicles dels voluntaris anunciaven la seva arribada mitjançant megafonia, i pares o nens sortien a rebre’ls, o els aturaven pel carrer. Un cop entregades, s’apuntava el nom del nen, l’edat i el barri, per tal de seguir un control.

Els pares dels nens que, per qualsevol motiu, s’hagin quedat sense mascareta hauran d’estar alerta perquè ADF i Protecció Civil tornaran a repartir aquest dilluns i dimarts a la tarda.

Per exemple, aquest dilluns estaran de 17 a 18 a la plaça de l’Ajuntament i al parc de les Palmeres; i de 18 a 19 davant del centre cívic de la Riera Bonet i al carrer Esperanto, just al costat de l’antic ambulatori. I dimarts els punts de repartiment seran: de 17 hores a 18 hores al parc de la Sèquia del barri de la Granja i a la plaça Antoni Marca del barri de les Conserves; i de 18 a 19 a la plaça de la Pau del barri de l’Àngel i a la plaça dels Països Catalans.

https://twitter.com/AVPCMOLINSDEREI/status/1255027357959835654

Si així i tot no la reben, també poden contactar amb ells – el correu electrònic és avpcmolinsderei@gmail.com – i els voluntaris buscaran la manera d’entregar-les.

Protecció Civil repartint mascaretes // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)
Protecció Civil repartint mascaretes // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)

Allau d’agraïments

Segons descriuen tant ADF com Protecció Civil, la jornada ha estat molt emotiva. “La gran majoria dels pares s’han mostrat molt agraïts, i han demanat que ho transmetéssim a les cosidores”, ha explicat la membre de Protecció Civil, Marta Pedrola. També han destacat que en el disseny de les mascaretes “es notava que estaven fetes amb estima”.

La il·lusió també ha arribat per part dels infants. “Ha estat molt emotiu perquè el tracte amb els nens ha estat molt proper”, ha indicat el responsable d’ADF 249 Puigmadrona- Olorda, Pere Royo. “Ens esperaven com si vingués la cavalcada dels reis”, ha descrit.

Per la seva part, una de les voluntàries que han confeccionat les mascaretes i que dona veu al grup, Pilar, ha declarat que la reacció de la gent les ha motivat a seguir amb la tasca i que s’ho ha passat molt bé realitzant-les. Elles també han volgut mostrar el seu suport a la feina dels cossos de voluntariat: “Sense ells no ho hauríem pogut fer”.

L'ADF repartint mascaretes // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)
L’ADF repartint mascaretes // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)

La nota amarga de la jornada

Tant ADF com Protecció Civil coincideixen a afirmar que malauradament, en una jornada marcada per la generositat i la solidaritat col·lectiva, no hi han faltat aquells que no han mirat pel bé comú.

Durant el que ha estat el primer dia de desconfinament infantil s’ha posat en relleu la irresponsabilitat de pares que no han respectat la distància de seguretat amb els altres, que han xerrat de ben a prop, i han permès que els fills juguessin amb els seus amics, accions no permeses i que impliquen risc de contagi del coronavirus.

“Hem hagut de cridar l’atenció a diverses famílies, sempre de bones maneres, perquè no volíem que ningú se sentís malament”, ha explicat Pedrola. “A Molins de Rei hi havia moltíssima gent, i molts no respectaven les mesures imposades”, ha lamentat Royo.

A més, durant el repartiment de mascaretes s’han creat algunes aglomeracions puntuals. En aquells moments els voluntaris han demanat mantenir la distància de seguretat i s’han organitzat cues.

https://twitter.com/lourdeslc_/status/1254462172685631490

D’altra banda, i en menor mesura, Pedrola ha indicat que algunes persones, sobretot avis, exigien mascaretes pels seus néts. Però el material només s’ha entregat als responsables dels infants, que són els que viuen amb ells. “Alguns ho han entès i han avisat els pares, però d’altres s’han enfadat”, ha declarat. Tot i així, les incidències d’aquest tipus no han estat la tònica habitual de la jornada.

Recomanacions personalitzades