Un grup de cosidores fabrica una mascareta per a cada nen de Molins de Rei

Protecció Civil i ADF entregaran les, aproximadament, 3.500 mascaretes a tots els infants molinencs aquest diumenge 26 d’abril a partir de les 10 del matí.

Les mascaretes per a nens fabricades pel grup d’amigues cosidores // Cedida

Un grup d’amigues cosidores de Molins de Rei ha fabricat durant aquesta setmana milers de mascaretes per entregar-ne una a cadascun dels nens de la localitat. Aquest grup, actualment format per 25 voluntàries, es va crear a principis de març amb la finalitat de cosir mascaretes, davantals i bates per donar-les, sobretot, a hospitals i llars d’avis. Aquesta setmana, però, tots els seus esforços han estat destinats a la fabricació de mascaretes per a infants.

La Pilar, representant del grup d’amigues cosidores, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que van “buscar el patró de les mides adequades a les diferents edats, i hem fabricat tres mesures diferents.” Aquestes són: de 3 a 5 anys, de 6 a 9 i de 10 a 12. Les més petites i les mitjanes, en comptes de portar gomes, duen unes cintes de tela perquè es puguin adaptar millor al cap. Les mascaretes són de cotó blanc, però la part de fora és de roba de cotó de colors i amb dibuixos infantils “per a què siguin més divertides i els nens se les vulguin posar”, afegeix la cosidora.

La roba per fabricar aquestes mascaretes l’han donat diferents botigues i particulars de Molins de Rei, així com una fàbrica tèxtil. D’aquesta manera han aconseguit fer unes 3.500 en una setmana. Com desconeixien si li podien demanar a l’Ajuntament un informe amb dades del nombre total d’infants residents a Molins de Rei, han decidit calcular-ho preguntant a diferents persones de la localitat. “Hem calculat quants nens per classe pot haver-hi a cadascuna de les escoles i són aproximadament uns 3.500”, afirma a aquest mitjà la representant del grup de cosidores. Aquest és el nombre de mascaretes que han fabricat, i que es començaran a repartir aquest diumenge 26 d’abril a partir de les 10 del matí.

Les mascaretes van guardades dins una bossa de plàstic i amb aquesta informació // Cedida

El grup de cosidores vol que cada nen de Molins de Rei tingui una mascareta

El repartiment el realitzaran voluntaris de Protecció Civil i de l’Agrupació de Defensa Forestal de Molins de Rei i El Papiol, l’ADF 249, perquè així ho ha demanat el grup de cosidores i les dues entitats han acceptat. “Ja que són els voluntaris que han ajudat, i segueixen ajudant, tant durant aquests dies, hem pensat que seria molt maco que ara que els petits poden sortir al carrer, i els han de protegir, siguin ells mateixos els que els entreguin les mascaretes”, ha sentenciat.

Cada mascareta fabricada va guardada dins una bossa de plàstic perquè el repartiment sigui el més higiènic possible. Tot i així, quan els destinataris la rebin, l’hauran de rentar a 60 graus i planxar-la per desinfectar-la.

A partir de les 10 del matí del diumenge 26, els voluntaris de Protecció Civil i l’ADF faran un recorregut pels carrers de Molins de Rei. Serà en aquell moment quan els veïns hauran de baixar al seu carrer un segon, evitant les aglomeracions el màxim possible, i recollir la seva mascareta. Els voluntaris aniran avisant a l’arribada a cada carrer.

Recomanacions personalitzades