Molins de Rei i El Papiol finalitzen març amb 27 positius per coronavirus

Concretament, a l’àrea bàsica de salut que engloba les dues poblacions s’han realitzat 92 test de detecció del virus. Hi ha més afectats per Covid-19 perquè no tothom té la possibilitat de fer-se un test.

Test de detecció del Covid-19 // Diputació de Barcelona

Segons indiquen les dades del mes de març proporcionades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Molins de Rei, que també inclou el municipi del Papiol, s’han realitzat un total de 92 tests de detecció del coronavirus. Dels realitzats, 65 han donat un resultat negatiu. Poc menys d’una tercera part dels que s’han dut a terme, concretament 27, han donat positiu en Covid-19.

Cal recordar que aquesta xifra no significa la totalitat d’afectats per aquesta malaltia perquè no tothom que presenta símptomes té accés a fer-se una prova, tal com va alertar el Centre d’Atenció Primària La Granja a Viu Molins de Rei.

D’altra banda, de moment ni la Generalitat de Catalunya ni l’Ajuntament de Molins de Rei estan fent públiques dades oficials de morts al municipi. Ara bé, diversos veïns no han pogut superar la Covid-19.

Tal com es pot observar a la gràfica de més avall, la quantitat de tests que s’han dut a terme varia diàriament i no segueix una tendència clara. Tanmateix, sí que s’aprecia que durant alguns dies de final de mes s’han dut a terme més quantitat de proves. Així, els pics de major quantitat de tests realitzats se situa els dies 27, 28, 30 i 31 de març.

Pel que fa al pic de positius, també es dona durant els darrers dies de març. Els dies 28 i 29, cinc i quatre persones, respectivament, han donat positiu. Tot i així, es veu clarament com la tendència apunta al fet que la majoria dels tests que es realitzen donen com a resultat un negatiu. Durant aquests els dos darrers dies del mes, per exemple, set i vuit persones s’han realitzat la prova i han donat negatiu. Un altre pic de negatius es donava el 27 de març, amb un total de vuit negatius.

Cal tenir en compte que, recentment, l’administració local ha explicat que han rebut 75 noves proves de detecció, de les 1000 que han demanat a la Diputació de Barcelona. Estaran destinats als treballadors dels serveis essencials i a usuaris de la residència.

Recomanacions personalitzades