Part de l’oposició fa costat a les peticions d’endarrerir pagaments al comerç aturat

Molins en Comú i la CUP han manifestat públicament la voluntat d’endarrerir pagaments als comerciants que estiguin aturats pel confinament. La Unió de Botiguers de Molins de Rei (Botmol) ha demanat la moratòria o supressió de taxes com les d’escombraries i terrasses per als establiments tancats.

L’estat d’alarma només permet obrir una quarta part del comerç molinenc // Jose Polo

Partits com Molins en Comú i la CUP es posicionen a favor dels comerciants, després que el sector hagi manifestat en les últimes hores la seva preocupació per l’impacte econòmic del confinament i la necessitat que el govern municipal prengui mesures per revertir la situació. Amb l’estat d’alarma decretat, ara mateix només una quarta part dels establiments de Molins de Rei pot aixecar la persiana.

Per això, tant comuns com cupaires han manifestat a través de les xarxes socials la voluntat de prendre mesures per revertir la davallada de facturació d’alguns comerciants. Des de Molins en Comú, han emplaçat la Unió de Botiguers de Molins de Rei (Botmol) a “consensuar quines mesures econòmiques hauria d’adoptar el govern municipal per evitar pèrdues i acomiadaments”. El missatge arriba després que el Botmol demanés la moratòria o supressió de taxes com la de terrasses i escombraries.

La CUP també ha manifestat la seva intenció de promoure la supressió de taxes d’aquest tipus, així com de garantir que no hi hagi acomiadaments. Per exemple, demanen una moratòria del pagament de les quotes d’autònoms i prohibir els acomiadaments de persones treballadores que no puguin desenvolupar la seva activitat laboral perquè es troben en confinament, tenint cura d’un fill o d’una persona dependent. El PP de Molins de Rei, sense representació al ple municipal, també ha mostrat el seu suport a algunes d’aquestes mesures.

Recomanacions personalitzades