L’estat d’alarma només permet obrir una quarta part del comerç molinenc

L’estat d’alarma decretat només permet apujar la persiana de botigues d’alimentació i electrodomèstics, farmàcies, bancs, òptiques i estancs. Segons el Botmol, els establiments oberts representen només un 25%.

Els comerços que poden obrir representen el 25% de la majoria d’establiments del municipi // Jose Polo

Els carrers de Molins de Rei estan pràcticament deserts. Són comptats els establiments que poden apujar la persiana després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per la propagació del Covid-19. Només botigues d’alimentació, farmàcies, òptiques, estancs i establiments d’electrodomèstics han pogut obrir. En xifres del la Unió de Botiguers de Molins de Rei (Botmol), les botigues obertes representen només el 25% del total dels establiments associats a l’entitat, que són bona part dels establiments del municipi.

Tot i la preocupació per l’impacte econòmic que pot tenir l’aturada, el president del Botmol, Jesús Cardona, agraeix als comerciants la seva “disciplina i bon fer”. En declaracions a Viu Molins de Rei, explica que “tots els comerços han acatat les mesures de restricció de manera responsable”. Fins i tot, explica, que divendres ja hi va haver comerços que no van obrir: “Tots els establiments han seguit les recomanacions, no n’hi ha cap d’obert que no pugui estar-ho”.

A més, els comerços oberts segueixen al peu de la lletra les mesures higièniques necessàries. Per exemple, Cardona explica que molts dels comerciants fan la venda amb guants i mascaretes. També es respecta la distància de seguretat i es limita l’aforament en casos d’establiments petits per evitar les aglomeracions.

Preocupació del sector per l’impacte econòmic

El president del Botmol no amaga la doble preocupació del sector. “D’una banda estem preocupats per a la nostra salut com la resta de la població, però també per al futur de la nostra feina”, raona. Per això, espera que totes les administracions prenguin mesures per revertir l’impacte de la crisi del coronavirus.

De moment, però, Cardona lamenta la falta de trucades, sobretot per part del regidor de Comerç de l’Ajuntament de Molins de Rei, Pep Puiggarí: “No hem rebut cap trucada ni cap missatge d’interès del govern municipal”. També lamenta que l’únic contacte que han tingut amb l’executiu municipal fos una reunió divendres passat amb l’alcalde, Xavi Paz, que la mateixa associació va demanar per conèixer l’impacte de les restriccions.

Des de la regidoria de Comerç, el seu responsable Pep Puiggarí ha justificat en declaracions a Viu Molins de Rei que “han estat dies molt complexos en què la prioritat ha estat garantir l’atenció dels col·lectius més vulnerables”. Per això, demana comprensió al sector. “A vegades es creu que com a ajuntament tenim més marge de maniobra del que tenim, però aquests dies anem a remolc del que ens diuen altres administracions”, ha dit Puiggarí, que espera poder treballar mesures amb els comerciants properament.

En aquests dies la informació de proximitat feta amb rigor i professionalitat té més valor que mai. No acceptis rumors. Fes-te soci de Viu Molins de Rei i ajuda a fer possible el periodisme de km0.

Recomanacions personalitzades