L’Ajuntament adverteix que es multarà als que no respectin el confinament

L’administració local ha recollit les activitats que sí que es poden realitzar durant el període de confinament decretat per evitar la propagació del coronavirus, i ha advertit que la Guàrdia Urbana procedirà a sancionar aquells que no respectin les restriccions.

Imatge d’arxiu d’un vehicle policial // Arxiu

En la línia de les mesures que l’estat d’alarma, decretat a tot el país, permet realitzar als ciutadans, l’Ajuntament de Molins de Rei ha fet un recull per recordar els veïns del municipi què poden i què no poden fer durant el període de confinament. En aquest sentit, l’administració ja ha alertat de que les autoritats començaran a multar a aquelles persones que no respectin les restriccions.

La principal mesura és la limitació de la circulació. Tal com l’alcalde Xavi Paz ha decretat mitjançant un ban d’alcaldia, “els ciutadans només podran circular per la via pública quan sigui imprescindible”. Com a imprescindible es considera “l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat”.

Les cures es realitzaran amb normalitat

El que també està permès és el desplaçament al lloc de treball “per a la seva prestació laboral, professional o empresarial”. Això sí, un cop finalitzada la jornada de treball, caldrà “tornar al lloc de residència habitual”.

Es podrà “assistir a les instal·lacions sanitàries”, així com desplaçar-se per “tenir cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables”.

Les sortides del domicili s’efectuaran de forma individual

Es permet també el desplaçament “a entitats financeres i d’assegurances”. Per últim, s’ha detallat que es podrà sortir de casa “per causa de força major o per situació de necessitat”, així com per a dur a terme “qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada”.

Per a la realització de totes aquestes mesures “es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic”, així com pel “repostatge en gasolineres o estacions de servei”.

Dilluns acaba sense multes

Aquest dilluns ha estat la primera jornada on la policia local ha rebut les ordres de començar a multar els que no respectessin les restriccions imposades per l’estat d’alarma. Segons han informat fonts de l’Ajuntament, el dia va acabar sense cap multa.

Recomanacions personalitzades