L’Ajuntament renova una trentena d’arbres per lluitar contra el canvi climàtic

L’extracció i substitució d’un total de 36 arbres forma part de la posada en marxa del Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC), segons l’Ajuntament.

La Carretera ha estat una de les zones on s’ha renovat l’arbrat // Dan Costa

L’Ajuntament ha substituït un total de 36 arbres per altres de nous en una acció emmarcada dins del Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC), aprovat durant el passat ple de novembre. Segons ha explicat l’administració en un comunicat, “l’adaptabilitat dels arbres” és el primer pas per a aconseguir “una millor salut per a les persones”.

El cost de retirar els arbres morts, reformar els escocells i plantar-ne de nous ha estat d’aproximadament de 15.000 euros, segons fonts municipals. Les accions de més pes s’han realitzat a l’avinguda de Caldes, on s’han reemplaçat 17 arbres, i al carrer del Molí, d’on s’han replantat 12 arbres.

A més, l’Ajuntament indica que també ha plantat nou arbrat al barri de les Guardioles, que ja compta amb 271 arbres nous. També ho han fet a la Carretera, en acabar les obres, on s’han plantat 64 nous exemplars. L’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que “la lluita contra el canvi climàtic és cosa de tots i totes, també de les institucions”.

Recomanacions personalitzades