El govern municipal no presentarà els pressupostos al febrer

La proposta de pressupostos municipals no passarà pel ple de febrer. Alguns anys, els pressupostos s’havien presentat molt abans. D’altres, com el 2018, l’aprovació també es va allargar fins al mes de març.

Imatge de l’últim ple municipal // Irene Juárez

Els pressupostos de Molins de Rei no s’aprovaran el mes de febrer. El govern municipal del PSC no sotmetrà a votació la seva proposta durant el pròxim ple municipal, segons han assegurat fonts municipals i tal com va deixar en entreveure l’alcalde durant l’última sessió plenària.

Així doncs, com a mínim, no es debatran fins al pròxim mes de març. No tenir els pressupostos aprovats dos mesos després de començar l’any és una situació que ja es va donar durant el 2018 sota el mandat del tripartit independentista.

L’any passat, també amb CDC, CUP i ERC al capdavant del govern, els comptes del consistori es van aprovar durant el mes de gener. Amb la sociovergència, els pressupostos del 2017, 2016 i 2015 van ser aprovats al desembre de l’any anterior.

Davant les crítiques d’alguns partits de l’oposició com la CUP, queixosos de no tenir informació suficient per poder valorar la proposta de pressupostos del PSC, fonts municipals garanteixen que ja ha estat facilitat un primer esborrany del projecte pressupostari.

Aquestes mateixes fonts no han concretat els motius que han fet que els pressupostos tampoc es presentin al febrer. Per tant, és probable que els socialistes estiguin treballant en les propostes pressupostàries en un context on les negociacions per un hipotètic pacte de govern municipal entre PSC i Junts per Molins de Rei, de moment, no s’han concretat.

Recomanacions personalitzades