Per un Tribut Metropolità just, equitatiu i sostenible

Estació de Renfe de Molins de Rei // arxiu

El passat mes d’octubre, els molinencs vam rebre a les nostres llars el rebut del Tribut Metropolità del qual no en teníem informació ni per part de l’Ajuntament ni de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona).

No entenem com aquest Tribut ha estat aprovat per unanimitat per totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Molins de Rei sense haver fet un estudi d’impacte econòmic ni consultar-ho a tota la ciutadania.

Tot plegat està causant un gran neguit i preocupació a la població que no entén aquesta desmesura tributària.

Aquest Tribut està calculat en base el Valor Cadastral dels habitatges la qual cosa és del tot injusta i discriminatòria. No tots els molinencs paguen (1700) ni tots els molinencs paguem igual. Aquesta desigualtat és molt alta.

Depèn d’on visquin, el valor cadastral varia sense tenir en consideració que tributar per aquest valor no presuposa que les persones tinguin un nivell adquisitiu elevat… Pensem amb els jubilats, pensionistes, aturats, gent jove que ha adquirit amb molt d’esforç un nou  habitatge   per tirar endavant el seu projecte de vida,  o que el veí del 4t pagui més que el del 1r, etc.

No hem trobat escalf ni comprensió ni actitud ni predisposició favorable per resoldre aquest tracte discriminatori per part dels nostres governants. Ans el contrari, se’ns diu que els impostos no es negocïen, s’apliquen o bé us veneu les cases per pagar els impostos.

Això sí, ens ofereixen engrunes en forma d’ajuts que per altra banda a ben pocs beneficiaran.

No volem engrunes, volem justícia i equitat.

Per tot plegat, un grup de molinencs hem decidit constituir-nos en Plataforma d’Afectats pel Tribut Metropolità de Molins de Rei amb els següents objectius:

1.- Que el càlcul del Tribut Metropolità no es basi en el Valor Cadastral dels habitatges.

2.- Que el repartiment del Tribut Metropolità sigui just, equitatiu i sostenible. És a dir, igual per a tots els molinencs.

No cal dir que estem d’acord en ajudar aquelles persones que tinguin dificultats per fer-hi front.

3.- Defensar els nostres modestos estalvis i propietats perquè aquest impost posa en seriós perill els recursos familiars per fer front a tots els altres impostos a curt i llarg termini.

4.- Mentre es soluciona el seu càlcul demanem que NO s’incrementi l’augment previst pel 2020 i SÍ que s’apliquin les mesures correctores perquè aquest tribut sigui el mateix per a tothom.

Som conscients que no ens ho posaran fàcil però val la pena treballar per un Molins de Rei més just, equitatiu i sostenible.

A part del que ja s’ha esmentat, les accions que  portem a terme són :

  1. Sol·licitud d’entrevista amb tots els partits polítics representats a l’Ajuntament de la Vila perquè ens diguin quina és la seva posició sobre el tema que ens ocupa així com el calendari d’actuacions abans de final d’any.
  2. S’han distribït fulls de signatures “Per un Tribut Metropolità just i equitatiu per a tothom, i no fonamentar la seva base de càlcul en el Valor cadastral” a diferents establiments de la Vila: Mercat Municipal, comerços, bars, farmàcies, etc.
  3. Estem en contacte i treballem amb els altres pobles afectats.

Estem motivats i amb tota la força per tirar endavant!!!!

                Plataforma d’Afectats pel Tribut Metropolità de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades