L’Ajuntament descongestionarà la plaça Llibertat d’activitats per queixes veïnals al Síndic

El consistori s’ha compromès a no acumular activitats durant tants caps de setmana consecutius a la plaça Llibertat després que el Síndic de Greuges hagi rebut més de 60 queixes de veïns molestos amb el soroll.

La Fira de Vins ha estat plena durant tota la Fira de la Candelera // Jordi Julià
La plaça de la Llibertat plena de gent durant una activitat // Arxiu Viu Molins de Rei – Jordi Julià

Molins de Rei reduirà les activitats a la plaça Llibertat i les repartirà per altres espais del municipi després que al maig una seixantena de veïns fessin arribar queixes per soroll al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó. 

La decisió respon a una petició que el mateix Ribó va fer al consistori fa mesos en què, després de registrar i comprovar les queixes, demanava reduir el nombre d’activitats a la plaça per la proximitat de zones residencials. 

Una recomanació a la qual l’Ajuntament ha donat resposta aquesta setmana, prometent no tornar a concentrar tantes acrtivitats a l’espai durant cinc caps de setmana consecutius com reconeix que va fer al maig. Segons un comunicat del Síndic, el consistori també s’ha compromès a tenir més cura de la neteja dels espais públics després de les activitats.

En el comunicat, el Síndic reoneix que el cas de Molins de Rei no és aïllat i que en els darrers anys també ha rebut queixes de molèsties d’altres municipis com Tarragona i Premià de Mar, on  l’organisme ha fet les mateixes recomanacions que a la localitat.

Ribó recorda que el dret al medi ambient adequat implica el dret a viure sense sorolls. Per això, considera que les administracions han d’adoptar un paper més actiu i contundent, amb una inspecció continuada per detectar i resoldre les problemàtiques que impossibiliten el descans del veïnat.

Recomanacions personalitzades