El pregó alternatiu reivindica una Festa Major sense agressions masclistes

La segona edició de la iniciativa de l’Assemblea de Joves ha recordat que més de 1.000 dones han mort assassinades des del 2003.

Membres de l’Assemblea de Joves fent una “performance” amb foc durant el pregó alternatiu // Roger Cuartielles

Una Festa Major sense agressions masclistes. Aquest ha estat el missatge del pregó alternatiu d’enguany, que en la seva segona edició ha reivindicat unes festes lliures de violència de gènere. Impulsat per l’Assemblea de Joves de Molins, la iniciativa ha aplegat un centenar de persones a la plaça de la Creu, també coneguda com a plaça de les Dones.

“Estem fartes, més de 1.000 dones han estat assassinades des del 2003”, han etzibat en el pregó, que ha estat acompanyat per diferents “performances”. Una d’elles ha estat una dansa amb torxes de foc i al voltant d’un clítoris, que els organitzadors han col·locat en un dels espais de la plaça com a símbol del “poder femení”. La jornada ha acabat amb càntics i crits de “Cap agressió sense resposta, la nit és nostra”.

Recomanacions personalitzades