La CUP presentarà una moció per declarar l’emergència climàtica a Molins de Rei

El text, que es debatrà al ple municipal del pròxim 26 de setembre, demana aprovar un pla d’adaptació al canvi climàtic en un període màxim de mig any. La formació proposa mesures com reduir l’ús del cotxe i convertir en zona de vianants el centre de la població.

Carles Ros, durant el ple municipal del mes de juliol // Arxiu

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) presentarà una moció a la pròxima sessió del ple municipal, que se celebrarà el 26 de setembre, per declarar l’emergència climàtica a Molins de Rei. En un comunicat, la formació política ha justificat la proposta perquè l’Ajuntament es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, que aposta per reduir els efectes de les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) un mínim d’un 40% fins a l’any 2030. A més, la CUP recorda que la Generalitat de Catalunya va aprovar un acord, en el qual es “declara la situació d’emergència climàtica i ambiental per assolir els objectius en matèria de mitigació establerts a la Llei del canvi climàtic”.

Amb aquests antecedents, la moció planteja que l’Ajuntament de Molins de Rei aprovi un pla local d’adaptació al canvi climàtic en un termini màxim de sis mesos. En aquest sentit, la CUP sol·licita a tots els grups municipals que “assumeixin com a inqüestionables i innegociables les inversions que s’hi preveuen i, en conseqüència, ens comprometem a executar-les”.

Un nou Pla de Qualitat de l’Aire

A més, els anticapitalistes reclamen que es reprengui la tramitació del Pla de Qualitat de l’Aire de Molins de Rei en un període màxim de sis mesos i que s’apliqui aviat. Entre les mesures associades, es troba promoure la reducció de l’ús del cotxe, especialment en els trasllats interurbans, i convertir en zona de vianants el centre de la vila.

En un àmbit més global, la CUP reivindica que es doni suport a les mobilitzacions entorn de la vaga mundial pel clima del pròxim 27 de setembre. Amb l’objectiu de fer difusió entre la població, la formació anticapitalista demana a conèixer els acords assolits sobre l’emergència climàtica.

Recomanacions personalitzades